Καρδιές ραγίζει η επιστολή ενός μικρού μαθητή από την Πάτρα προς τον Άγιο Βασίλη, από τον οποίον δεν ζητά κάποιο παιχνίδι, όπως θα έκανε οποιοσδήποτε άλλος συνομίληκός του, αλλά… φαγητό για την άπορη οικογένειά του.

Την ώρα που τα περισσότερα παιδιά της ηλικίας του ζητούν από τον αγαπημένο τους άγιο εξεζητημένα δώρα όπως τάμπλετ, κινητά τηλέφωνα ή ηλεκτρονικές παιχνιδομηχανές, ο μικρός Αλέξης εκλιπαρεί για αυτό που κάποτε ήταν αυτονόητο και δεδομένο σε όλα τα νοικοκυριά αλλά στα χρόνια της κρίσης κοντεύει να μετατραπεί σε είδος πολυτελείας για προνομιούχος.

Το αγοράκι γράφει χαρακτηριστικά στο σπαραξικάρδιο γράμμα του: «Άγιε μου Βασίλη είμαι ο Αλέξης και πάω Δ’ Τάξη. Ήμουν καλό παιδί θέλω να μου φέρεις για φέτος πολύ φαγητό για να μην κλαίει η μαμά μου δεν έχει δουλειά κι αν θέλεις να μου φέρεις ένα παιχνίδι για τον άρρωστο αδερφό μου. Σε αγαπώ πολύ».

Πρόκειται για ένα από τα χιλιάδες μικρά ελληνόπουλα που μαστίζονται από την παιδική πείνα, προσπαθώντας να επιβιώσουν σε νοικοκυριά που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας σε συνθήκες πλήρους εξαθλίωσης.

Το 10χρονο παιδί, όμως, όπως εξηγεί, δεν θέλει φαγητό επειδή τον έχει αποδεκατίσει η ασιτία, αλλά επειδή δεν μπορεί να βλέπει την άνεργη μητέρα του να στεναχωριέται που αδυνατεί να του εξασφαλίσει τα απολύτως απαραίτητα.

Συγκίνηση προκαλεί, επίσης, η παράκληση του για ένα δώρο προς τον αδερφό του, που αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες το άτυχο αγόρι είναι μέλος μιας φτωχής μονογονεϊκής οικογένειας, που λαμβάνει βοήθεια από τον τοπικό φιλανθρωπικό σύλλογο «Το Φωτεινό Αστέρι».


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα