Προσωπική κριτική δέχεται από πολλές πλευρές ο Π.Δ. Προκόπης Παυλόπουλος  για τον τρόπο που χειρίστηκε το σύνολο της συνάντησης του με τον Τούρκο  Προέδρο Ερντογάν.

Πιο συγκεκριμένα, διπλωματικοί κύκλοι που σχετίζονται  και με τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατηγορούν τον κ. Παυλόπουλο ότι στην προσπάθεια του να εμφανιστεί ως ο «θεματοφύλακας και εκφραστής των εθνικών θέσεων» υπερέβη τις αρμοδιότητες του και με τον τρόπο αυτό έδωσε την ευκαιρία στον συνομιλητή του να χρησιμοποιήσει το μικρόφωνο του Προεδρικού Μεγάρου της Ελληνικής Δημοκρατίας  ως βήμα και  δίαυλο διατύπωσης  των πιο σκληρών και αδιάλλακτων  διεκδικήσεων της Τουρκίας σε βάρος της Ελλάδος.

Οι ιδίες πηγές επισημαίνουν ότι ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας έπρεπε να αξιολογήσει και να σκεφτεί, πριν διατυπώσει με αυτό τον τρόπο τις σκέψεις του μπροστά στις κάμερες, ποια θα είναι η αντίδραση του Ερντογάν. Και αφού έχει την συνολική εικόνα, τότε να σχεδιάσει τις δικές του κινήσεις και δηλώσεις.

Υψηλά ιστάμενοι παράγοντες  της Προεδρίας της Δημοκρατίας, απαντούσαν στις διαρροές αυτές από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ότι ο κ. Παυλόπουλος  θεώρησε καθήκον του να διατυπώσει δημόσια και με επίσημο τρόπο τις Ελληνικές θέσεις, από την στιγμή που ο Ερντογάν είχε ανοίξει τα χαρτιά του και είχε εκφράσει τις Τουρκικές διεκδικήσεις λίγες ώρες πριν έλθει στην Ελλάδα, στην τηλεόραση του Σκαϊ, μιλώντας – μεταξύ των άλλων -για αναθεώρηση  της Συνθήκης της Λωζάννης, για θέμα Νησιών του Αιγαίου, για τα δικαιώματα της μειονότητας της Θράκης κ.λπ..

«Μετα από αυτά μπορούσε ο Έλληνας Πρόεδρος να περιορισθεί στα διπλωματικά στερεότυπα και να επαναλάβει μόνο  τα τετριμμένα, που συνηθίζονται σε αυτές τις περιπτώσεις;» αναρωτιούνται οι ίδιοι παράγοντες της Προεδρίας.

Πάντως   επι του παρόντος, ένα είναι βέβαιον : Ότι  από αύριο ο Προκόπης Παυλόπουλος θα βρεθεί στο στόχαστρο μιας ευρύτερης κριτικής, που θα προέλθει από πολλές πλευρές και σε ορισμένες περιπτώσεις, λόγω των υπερβολών που θα ειπωθούν μπορεί και να τον αδικεί.


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα