Να είναι υποχρεωμένες οι τράπεζες, πριν πωλήσουν «κόκκινο» στεγαστικό δάνειο σε ένα fund, να παρέχουν τη δυνατότητα στον καταναλωτή, εντός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος, να το αγοράζει στην τιμή που θα το αγοράσει το fund, προτείνει ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή την επανέναρξη των πλειστηριασμών την Τετάρτη.

Σε ανάρτησή του στο facebook σημειώνει ότι, με αυτόν τον τρόπο οι τράπεζες «θα πάρουν τα λεφτά που έχουν υπολογίσει αλλά και όσοι θέλουν να κρατήσουν την ιδιοκτησία τους θα έχουν την ευκαιρία να βρουν χρήματα». Προσθέτει ότι «έχει συμβεί να δημιουργείται δευτερογενής αγορά με νέα δάνεια για να αγοράζονται τα παλαιά και έτσι ο καθένας θα είχε μία ακόμη ευκαιρία».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «δεδομένου ότι οι τράπεζες θα πουλήσουν και εξυπηρετούμενα δάνεια μέσα στα καλάθια προς πώληση στα fund και οι συνεπείς θα είχαν την ίδια ευκαιρία».

«Αυτό το πράγμα, που έκανε στην Κύπρο ο Νίκος Αναστασιάδης αμέσως πριν ψηφίσει το νόμο που του ζήτησε η τρόικα, εδώ η Κυβέρνηση της Αριστεράς δεν το διαπραγματεύθηκε καν» σχολιάζει.

Χαρακτηρίζει αστειότητες την «άτυπη συμφωνία» για προστασία του ακινήτου έως 300.000 ευρώ, σημειώνοντας ότι «αν έχεις συμφωνία ψηφίζεις νόμο και παρέχεις προστασία αλλιώς αυτό που γίνεται είναι απλώς το σύνηθες τραπεζικά, ξεκινούν τους πλειστηριασμούς από τα μεγάλα δάνεια και σιγά σιγά πάνε προς τα κάτω και όταν φθάσουν εκεί θα πουν, τώρα τελείωσε η συμφωνία».


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα