Νέο ρεκόρ σημείωσε το Bitcoin, ξεπερνώντας και τα 12.500 δολάρια. Συγκεκριμένα, σήμερα γνωρίζει “άλμα” άνω του 8% και διαμορφώνεται πάνω στα 12.607.

Η επικείμενη εισαγωγή futures του Bitcoin έχει καλλιεργήσει τις προσδοκίες ότι αυτό θα βοηθήσει το ψηφιακό νόμισμα να θεωρηθεί νόμιμη κατηγορία asset. Το Bitcoin έχει γνωρίζει άνοδο της τάξης του 1.100% αυτό τον χρόνο.

Το ψηφιακό νόμισμα ξεκίνησε το 2017 στα 1.000 δολάρια. Τον Οκτώβριο ξεπέρασε τα 5.000 δολάρια και δύο μήνες μετά, έφθασε να κινείται πάνω από τα 11.000 δολάρια.

Με τα σημερινά του κέρδη, η κεφαλαιοποίηση του κρυπτονομίσματος έφθασε τα 203 δισ. δολ. – ήτοι η διπλάσια από την κεφαλαιοποίηση της Goldman Sachs.

Και ενώ το Bitcoin είναι αμφιλεγόμενο, με πολλούς να προειδοποιούν για «φούσκα», η CBOE Global Markets έχει ανακοινώσει ότι θα εισάγει futures στις 10 Δεκεμβρίου, ενώ το ντεμπούτο για τα συμβόλαια της CME Group θα γίνει στις 18 Δεκεμβρίου.

Μάλιστα, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Bloomberg, και η Nasdaq Inc εξετάζει το ενδεχόμενο να προσφέρει futures το 2018.

 


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα