Για δραματικές εξελίξεις στην αγορά εργασίας κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία σχολιάζοντας τα στοιχεία του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ για τη μισθωτή απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα τον Νοέμβριο.

Ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, Γιάννης Βρούτσης, σημειώνει ότι το ένα αρνητικό ρεκόρ διαδέχεται το άλλο και η μερική απασχόληση διευρύνεται ακόμη περισσότερο.

Ενδεικτικό είναι τον Νοέμβριο οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης έσπασαν κάθε προηγούμενο ρεκόρ και έφτασαν στο 58,04%, Αναλυτικά στη δήλωσή του ο κ. Βρούτσης, τονίζει:

«Τα στοιχεία που δημοσίευσε η “ΕΡΓΑΝΗ” για τον Νοέμβριο αναδεικνύουν ότι οι δραματικές εξελίξεις στην αγορά εργασίας συνεχίζονται – και αυτόν το μήνα – με νέα αρνητικά ρεκόρ, απολύσεις και τη μερική απασχόληση να διευρύνεται ακόμη περισσότερο, υπερισχύοντας σημαντικά της πλήρους απασχόλησης που συρρικνώνεται επικίνδυνα.

I. Οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης για το μήνα Νοέμβριο του 2017 έσπασαν κάθε προηγούμενο ρεκόρ και έφτασαν στο 58,04%. Την ίδια στιγμή, η πλήρης απασχόληση συρρικνώνεται στο 41,96%, επιβεβαιώνοντας ότι ο Νοέμβριος του 2017 είναι ο χειρότερος Νοέμβριος όλων των ετών. 

II. Το 11μηνο του 2017 είναι επίσης το χειρότερο όλων των ετών, καθώς οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης εκτινάχθηκαν στο 54,67%, όταν στο αντίστοιχο 11μηνο του 2013 βρίσκονταν στο 46,52%

III. Ανησυχητική είναι η εικόνα και στο ισοζύγιο ροών μισθωτής απασχόλησης, καθώς το αρνητικό ρεκόρ -39.221 αποτελεί τη χειρότερη επίδοση από το 2011, επιβεβαιώνοντας ότι, αντί το ισοζύγιο της μισθωτής απασχόλησης να βελτιώνεται, χειροτερεύει.

Η δραματική κατάσταση στην αγορά εργασίας είναι αποτέλεσμα της αντιφατικής και αντιαναπτυξιακής πολιτικής της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Η ανακοπή των μεταρρυθμίσεων της προηγούμενης Κυβέρνησης, η υπερφορολόγηση και οι εξοντωτικές εισφορές, αποτελούν τροχοπέδη στην ανάπτυξη της εθνικής μας οικονομίας και υπονομεύουν τις προσδοκίες και τις θυσίες του ελληνικού λαού».

 


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα