Στη δημοσιότητα δόθηκαν πριν από λίγο τα βίντεο από τις κάμερες του κλειστού κυκλώματος ασφαλείας του βενζινάδικου που έγινε στόχος βομβιστικής επίθεσης σήμερα το πρωί.

Οπως φαίνεται από τα βίντεο ο δράστης, με ένα μηχανάκι περνώντας από το βενζινάδικο αφήνει το δέμα με τη βόμβα και εξαφανίζεται.

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 05:55 το πρωί με τον Μιχάλη Κιούση, ιδιοκτήτη του βενζινάδικου, ο οποίος είναι και Πρόεδρος των Βενζινοπωλών Ελλάδος, να κάνει λόγο για βομβιστική επίθεση.

 

Ο ιδιοκτήτης του βενζινάδικου, ο οποίος είναι και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος, κ. Κιούσης, ανέφερε ότι η έκρηξη σημειώθηκε από βόμβα που τοποθέτησαν άγνωστοι στην είσοδο του πρατηρίου καυσίμων τονίζοντας, μάλιστα ότι «από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα».

Ο Μιχάλης Κιούσης μιλώντας για τα όσα συνέβησαν, επανέλαβε ότι πρόκειται για βόμβα: «Το σπίτι μου είναι πάνω από το πρατήριο. Η βόμβα τοποθετήθηκε στην είσοδο του πρατηρίου, σε κάτι ψυγεία».

Ανέφερε μάλιστα ότι από τη βόμβα δημιουργήθηκε κρατήρας στην είσοδο του πρατηρίου, ενώ σημείωσε ότι η βόμβα έσκασε 25 λεπτά πριν ανοίξει το κατάστημά του ο ίδιος, όπως κάθε πρωί. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Κιούσης είπε ότι δεν είχε δεχθεί απειλές τελευταία. «Το μοναδικό στο οποίο πάει το μυαλό μου είναι κάποια λαμόγια του χώρου που τα έχω ενοχλήσει. Δεν υπάρχει προσωπική διαφορά», κατέληξε.

Οι κάμερες ασφαλείας έδειξαν δύο άτομα με κράνη

Σύμφωνα με τον κ.Κιούση το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας έδειξε δύο άτομα με κράνη να κρατούν ένα δέμα. Ο ένας εκ των δύο άφησε το δέμα στο πρατήριο και στη συνέχεια εμφανίστηκαν καπνοί.

Η ισχύς της έκρηξης ήταν τέτοια που έχουν σπάσει τα τζάμια κατοικιών και καταστημάτων σε απόσταση δύο οικοδομικών τετραγώνων.

 

 

 


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα