Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 20:00 η πορεία αντιεξουσιαστών και συλλογικοτήτων στο κέντρο της Αθήνας, για την επέτειο από την δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου το 2008.

Ωστόσο, μεγάλος όγκος των αντιεξουσιαστών που ήταν στην πορεία κινήθηκαν ήδη προς τα Εξάρχεια και έχουν ανάψει φωτιές στην πλατεία και σε γύρω δρόμους. Η κατάσταση… μυρίζει μπαρούτι για να ξεσπάσουν επεισόδια με τις δυνάμεις των ΜΑΤ.

Νωρίτερα, εκατοντάδες άτομα βρέθηκαν στο κέντρο για την πορεία στην Πανεπιστημίου (πάνε προς την Ομόνοια), ενώ είχαν σηκώσει και πολλά πανό για τον Δεκέμβριο του 2008 και τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου πριν 9 χρόνια. Συλλογικότητες από τον αντιεξουσιαστικό χώρο κι οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και φωνάζοντας συνθήματα κατά των αστυνομικών δυνάμεων και κατευθύνθηκαν προς το Σύνταγμα.

Ηταν πολύ διακριτική η παρουσία της Αστυνομίας και λίγο πριν τις 20:00 η πορεία διαλύθηκε σιγά-σιγά.

Μολότοφ στη Θεσσαλονίκη

Επεισόδια ξέσπασαν στη Θεσσαλονίκη, μετά την πορεία των αντιεξουσιαστών στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Περίπου 200 άτομα μπήκαν στον χώρο του ΑΠΘ και άρχισαν να πετούν βόμβες μολότοφ και πέτρες στα ΜΑΤ που είχαν παραταχθεί μπροστά από το τουρκικό προξενείο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα thestival.

Η αστυνομία απάντησε κάνοντας χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης, ενώ έκλεισε η οδός Αγ. Δημητρίου. Νωρίτερα, όταν η πορεία πέρασε από την οδό Εγνατία, μετέχοντες πέταξαν κροτίδα στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα