Για το τέλος φύλαγε ο Σταύρος Θεοδωράκης το στίγμα της ομιλίας του στο Συνέδριο της ΝΔ.  «Είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρετε και θα συναντηθούμε», σημείωσε προκαλώντας ιδιαίτερη αίσθηση.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού προέτρεψε τη ΝΔ να απαλλαχθεί από τις πελατειακές σχέσεις και τον κρατισμό. Εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση σημειώνοντας πως «οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πανηγυρίζουν για τους ίδιους λόγους που πιο παλιά έβριζαν και χτυπούν τα σφυριά στην Wall Street.»

«Χρειαζόμαστε αλλαγές στην παιδεία, τη δικαιοσύνη και φυσικά και στον εκλογικό νόμο. Πρέπει να αλλάξουμε το δημόσιο και αυτό είναι η πιο απαιτητική δουλειά», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Σταύρος Θεοδωράκης ενώ παράλληλα σημείωσε: «Το κόμμα σας θεώρησε σε πολλές περιπτώσεις το κράτος σαν προσωπικό τους λάβαρο. έχετε αναγνωρίσει την ευθύνη του κόμματός σας και αυτό σας τιμά, αλλά δεν αρκεί. πρέπει να είστε έτοιμοι για κράτος χωρίς διακρίσεις και δικά σας παιδιά. Τα σχέδια πρέπει να γίνουν πράξη».

Τέλος, ο κ. Θεοδωράκης μίλησε για τον λαϊκισμό, που όπως είπε απειλεί την Ελλάδα αλλά και την ΕΕ, σημειώνοντας: «Η νίκη δε θα επιτευχθεί με ευχολόγια. Δεν πρέπει κανείς από εμάς να αντιγράψει τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για να νικήσει τον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς στο ποτάμι πήραμε την απόφαση να ιδρύσουμε το Κίνημα Αλλαγής. Ο τόπος έχει ανάγκη από μεγάλες συναινέσεις. Θα πρέπει να συμφωνήσουμε ότι εδώ που έχει φτάσει η πατρίδα οι άγονες κομματικές αντιπαραθέσεις, δεν αλλάζουν τις ζωές των ανθρώπων».


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα