Η απόφαση για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος από την πλευρά της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods είναι ειλημμένη, όπως άλλωστε έχει ανακοινωθεί τις προηγούμενες ημέρες. Οι “πράσινοι” είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν βάσει όσων έχουν δηλώσει επίσημα, με τη διαδικασία του δημοψηφίσματος να πραγματοποιείται μέσω γραπτών μηνυμάτων στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, Δευτέρα ή Τρίτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλες οι ψήφοι θα δίνονται μέσω SMS σε μια διεργασία που θα πραγματοποιήσει ιδιωτική εταιρεία. Για τη συμμετοχή και την καταγραφή των ψήφων θα πρέπει να αναφέρεται το ΑΜΚΑ κάθε φίλου του Παναθηναϊκού Superfoods, μαζί με την απάντηση “ΝΑΙ” ή “ΟΧΙ” στο ερώτημα αν πιστεύει ότι το “τριφύλλι” πρέπει να παραμείνει στην EuroLeague.

Για να διασφαλίσουν την εγκυρότητα της διαδικασίας, οι “πράσινοι” όρισαν ως υποχρεωτική την καταγραφή του ΑΜΚΑ κάθε φιλάθλου, αφού μέσω αυτού θα γίνεται η ταυτοποίηση με όσους έχουν αγοράσει έστω μια φορά εισιτήριο ή κάρτα διαρκείας την τελευταία τριετία. Όλα τα έσοδα από τα SMS θα διατεθούν στον Ερασιτέχνη.