Παραμύθι χαρακτήρισε ο Κώστας Σημίτης το αφήγημα της κυβέρνησης για έξοδο από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018, τονίζοντας ότι η Ελλάδα θα παραμείνει υπό εποπτεία.  Σε ομιλία του στα Ιωάννινα, ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε ότι αυτό προβλέπεται από κανονισμό της Κομισιόν.

«Ακούμε ότι τον Αύγουστο του 2018 η χώρα θα έχουμε το τέλος των μνημονίων και ότι η Ελλάδα θα απελευθερωθεί από τους Θεσμούς. Αυτό είναι ένα παραμύθι. Κι είναι παραμύθι γιατί υπάρχει ο Κανονισμό 472 του 2013 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που αναφέρει ότι τα κράτη παραμένουν υπό εποπτεία εφόσον δεν έχουν αποπληρώσει το 75% των χρεών τους. Κάτι τέτοιο φυσικά δεν έχει συμβεί και ωσότου αυτό γίνει η χώρα θα βρίσκεται υπό εποπτεία», ανέφερε ο κ. Σημίτης, σύμφωνα με την ιστοσελίδα epiruspost.

Ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε εκτενώς και στη δέσμευση για πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 3,5% μέχρι το 2022 και 2% για τα χρόνια που θα ακολουθήσουν. Χαρακτήρισε αυτούς τους στόχους πολύ υψηλούς και μελλοντικά άπιαστους. «Αν αυτό δεν αλλάξει και αν δεν οδηγηθούμε σε πιο χαμηλά πλεονάσματα δεν θα υπάρξει ανάπτυξη στη χώρα», τόνισε.

Ο κ. Σημίτης έκανε μία μικρή αναφορά και στον Γιάνη Βαρουφάκη. Σημείωσε ότι πριν από τα Eurogroup δεν υπήρχε καμιά προετοιμασία εκ μέρους των Ελλήνων τεχνοκρατών, ενώ σε αυτές τις συνεδριάσεις ο κ. Βαρουφάκης μιλούσε πολύ προσπαθώντας να πείσει τους υπόλοιπους Ευρωπαίους ότι η δική του άποψη ήταν σωστή. Τα αποτελέσματα τα ζήσαμε, σημείωσε.

 


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα