«Μέσα σε δύο χρόνια, οι Ρώσοι και οι Σύροι στρατιωτικοί νίκησαν την πιο πολυπληθή στρατιωτική ομάδα τρομοκρατών», δήλωσε

Την σταδιακή απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων από την Συρία ανακοίνωσε την Δευτέρα από την ρωσική βάση της Λαττάκειας, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.


Ο Πούτιν πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επίσκεψη στη Συρία το πρωί της Δευτέρας και ανακοίνωσε πως έχει διατάξει την σταδιακή απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων από την περιοχή. «Έχω δώσει εντολή στον υπουργό Άμυνας και τον αρχηγό του στρατού να ξεκινήσουν την απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων προς τα σημεία μόνιμης παραμονής τους», δήλωσε ο Πούτιν απευθυνόμενος στους Ρώσους στρατιωτικούς.
«Μέσα σε δύο χρόνια, οι Ρώσοι και οι Σύροι στρατιωτικοί νίκησαν την πιο πολυπληθή στρατιωτική ομάδα τρομοκρατών», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης, η απόφαση του Πούτιν σχετίζεται με την νίκη κατά του Ισλαμικού Κράτους και των «τρομοκρατών», των αντιπάλων δηλαδή του Σύρου προέδρου Άσαντ, του οποίου παραμένει σύμμαχος.


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα