Στο 1,2 εκατ. ευρώ αποτιμά το κόστος της αποκατάστασης των ζημιών που υπέστησαν οι βασικές υποδομές του δήμου Χανίων από την κακοκαιρία της 26ης Οκτωβρίου, η δημοτική αρχή της πόλης.

Οι ζημιές στις υποδομές αναφέρονται αναλυτικά σε υπόμνημα που απέστειλε ο δήμαρχος Τάσος Βάμβουκας στον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, το οποίο δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Ο κ. Βάμβουκας θέτει στον κ. Αρναουτάκη το ζήτημα της αντιμετώπισης των πλημμυρών στον Δήμο Χανίων σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο με την κατασκευή τεχνικών έργων μικρής κλίμακας, ενώ εστιάζει και στην ανάγκη προώθησης μεγάλων τεχνικών έργων για την οριστική επίλυση του προβλήματος.

Με βάση το υπόμνημα, το κόστος αποκατάστασης σημείων του δημοτικού, αγροτικού και παράκτιου οδικού δικτύου υπολογίζεται στα 450.000 ευρώ, για τον καθαρισμό και συντήρηση σε μη διευθετημένα ρέματα το ποσό υπολογίζεται στις 240.000 ευρώ, για τα δίκτυα όμβρίων στις 30.000 ευρώ, για την αποκατάσταση των προβλημάτων στον ποταμό Κλαδισό στις 410.000 ευρώ και για την αποκατάσταση του δυτικού επιπρομαχώνα της πόλης στις 250.000 ευρώ.

Στο ιδιο υπόμνημα ζητείται και η άμεση αποκατάσταση των ζημιών σε παραλίες των περιοχών Νέα Κυδωνία, ‘Αγιοι Απόστολοι και Χρυσή Ακτή.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα