Μεταξύ άλλων στην απαντητική ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίαςυποστηρίζεται ότι η Άγκυρα ήταν αυτή που πρώτη προέβη σε διάβημα διαμαρτυρίας δια του υφυπουργού εξωτερικών της προς τον ΓΓ του ελληνικού υπουργείου για τους “επικίνδυνους ελιγμούς του ελληνικού λιμενικού σώματος στις βραχονησίδες Kardak που ανήκουν στη χώρα μας”.

Παρέμβαση ΗΠΑ

Να τα βρουν μεταξύ τους, η Ελλάδα και η Τουρκία, είναι το μήνυμα που εκπέμπει το State Department μετά την απαράδεκτη επιθετική κίνηση των Τούρκων εναντίον ελληνικού πλοίου, στο Αιγαίο Πέλαγος.

Απαντώντας σε ερώτηση της ιστοσελίδας του Μιχάλη Ιγνατίου mignatiou.com, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε τα εξής: Έχουμε επίγνωση των αναφορών των μέσων ενημέρωσης για αυτό το συμβάν. Η Τουρκία και η Ελλάδα έχουν καθιερωμένα διπλωματικά κανάλια για την αντιμετώπιση θεμάτων του Αιγαίου. Ενθαρρύνουμε όλα τα μέρη να λάβουν μέτρα που θα μειώσουν την τρέχουσα κατάσταση. Ως θέμα αρχής, οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν την κυριαρχία των χωρών της περιοχής, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας και της Τουρκίας.

Πηγη: capital.gr