Νέο ιδιοκτήτη αποκτά το διάσημο περιοδικό Rolling Stone. Ο επενδυτής μέσων ενημέρωσης Τζέι Πέσκε δήλωσε πως η εταιρεία του, Penske Media, αγόρασε το 51% των μετοχών που περιοδικού. Το 50ετές περιοδικό είναι γνωστό για τα μουσικά και πολιτιστικά θέματα, αλλά διαθέτει επίσης πολιτική δημοσιογραφία και σχόλια.

Ο ιδρυτής Τζαν Βένερ ξεκίνησε το περιοδικό στο Σαν Φρανσίσκο το 1967 με τον κριτικό μουσικής Ραλφ Γκλίσον. Από τότε παραμένει υπό τον έλεγχο της εταιρείας του Wenner Media.

Ο Τζαν Βένερ, ένας εκ των ιδρυτών του διάσημου περιοδικού.
Ο Τζαν Βένερ, ένας εκ των ιδρυτών του διάσημου περιοδικού.

Δεν αποκαλύφθηκαν οικονομικές λεπτομέρειες, αλλά σύμφωνα με τη συμφωνία, ο Βένερ θα διοριστεί διευθυντής σύνταξης.

Το περιοδικό, το τελευταίο διάστημα αντιμετωπίζει πολλά οικονομικά προβλήματα, καθώς ολόκληρη η έντυπη βιομηχανία προσαρμόζεται σε ένα πιο ψηφιακά αφοσιωμένο αναγνωστικό κοινό.

Ο Πένσκε δήλωσε ότι ελπίζει πως το Rolling Stone «θα συνεχίσει να ανεβαίνει για δεκαετίες». «Το ενδιαφέρον μας για το Rolling Stone οφείλεται στους ανθρώπους του, την πολιτιστική του ταυτότητα και το παγκοσμίως αναγνωρισμένο εμπορικό σήμα του» πρόσθεσε.

Το περιοδικό είναι διάσημο για τα μουσικά θέματα αλλά και τα σχόλια για την πολιτική ζωή των ΗΠΑ εδώ και δεκαετίες. Αλλά είναι επίσης γνωστό για τα διάσημα εξώφυλλά του, τα οποία ήταν για πολλά χρόνια, το απόλυτο σύμβολο της επιτυχίας της μουσικής.


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα