Με τον τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκης Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ επικοινώνησε ο Αλέξης Τσίπρας, λίγες ώρες πριν από την έναρξη της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, η οποία ξεκινάει αύριο Πέμπτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, βούληση του κ. Τσίπρα είναι να διεξαχθεί στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής τριμερής συνάντηση, με τη συμμετοχή των δύο ανδρών και της καγκελαρίου Μέρκελ, για τις ευρωτουρκικές σχέσεις και το προσφυγικό.

Η συνάντηση, τελικά, θα πραγματοποιηθεί στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου Κορυφής, με τη συμμετοχή των τριών καθώς και του πρωθυπουργού της Βουλγαρίας, κ. Μπορίσοφ.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα προσπαθήσει στις Βρυξέλλες να δώσει απαντήσεις στο Βερολίνο σχετικά με εκείνους που κατάφεραν να ταξιδέψουν από Ελλάδα σε Γερμανία με πλαστά ταξιδιωτικά  έγγραφα.

Παράλληλα, θέλει να παρουσιάσει στους Ευρωπαίους ομολόγους του την προφορική συναίνεση Ερντογάν -κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα- να αποδέχεται επιστροφές στην Τουρκία προσφύγων και μεταναστών από την ελληνική ενδοχώρα.

Επιθυμία της ελληνικής πλευράς είναι να καταφέρει να κάμψει τις ευρωπαϊκές αντιρρήσεις -κυρίως των Γερμανών- για παραμονή προσφύγων μόνο στα νησιά, μέχρι την τελική εκδίκαση των αιτήσεων ασύλου.

 


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα