COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΑΡΘΡΑ ΓΝΩΜΗΣ

13 χρόνος βρέθηκε λιπόθυμος από αλκοόλ σε δρόμο της Ναυπάκτου – Οι περισσότεροι 16χρονοι κυκλοφορούν με μαχαίρια έξω από το σπίτι τους-“Σαρώνει” η παραβατικότητα στη νεολαία με ναρκωτικά, βία, αλκοόλ και κοινό έγκλημα
“Σαρώνει” η παραβατικότητα στη νεολαία με ναρκωτικά, βία, αλκοόλ και κοινό έγκλημα!

Τα στοιχεία που έχει συλλέξει το europost.gr είναι σοκαριστικά:

Χορηγούμενο

Οι περισσότεροι μαθητές, κυρίως από τα 15-16 και πάνω, θεωρούν ότι το μαχαίρι είναι το απαραίτητο “αξεσουάρ” που πρέπει να έχουν επάνω τους!

Και το προμηθεύονται στις πλέον φονικές εκδοχές του, που βρίσκει κανείς μόνον στον υπόκοσμο: Το πιο δημοφιλές είναι το μαχαίρι “καραμπίτ”, που έχει ένα σχήμα σαν δρεπάνι, “φοριέται” στο χέρι σαν σιδερένια γροθιά και όπου κόψει τον “αντίπαλο” ,δηλ. σε χέρια, πόδια κλπ, του κάνει τέτοια ζημιά, κόβοντας αρτηρίες, ώστε το αίμα του στραγγίζει μέσα σε δέκα λεπτά και πεθαίνει από αιμορραγικό σοκ!

Το φονικό μαχαίρι καραμπίτ

Με ένα τέτοιο μαχαίρι χτυπήθηκε στο μπράτσο ο οπαδός της ΑΕΚ Μιχάλης Κατσούρης και “στράγγιξε” το αίμα του δίπλα σε ένα περίπτερο, έξω από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας, κατά την εγκληματική επίθεση Κροατών χούλιγκανς.
Ο δολοφόνος του Μιχάλη δεν έχει ακόμη βρεθεί, με τους Κροάτες να έχουν αποφυλακισθεί όλοι και να έχουν γυρίσει στην πατρίδα τους!
Αλλά για να μην πάμε μακριά: Αν η ΕΛΑΣ κάνει εφόδους σε ομάδες ανήλικων μαθητών, που μαζεύονται σε πλατείες τα Σάββατα και τις Παρασκευές το βράδυ, από την Κηφισιά μέχρι τα Άνω Λιόσια ,την Γλυφάδα και το Καματερό, θα βρει χιλιάδες τέτοια φονικά μαχαίρια στις τσέπες των παιδιών, έτοιμα να χρησιμοποιηθούν!

Χορηγούμενο

Υπόστρωμα στην έκρηξη εγκληματικότητας στο χώρο της νεολαίας αποτελεί η ευρύτατη χρήση ναρκωτικών ουσιών, πάσης φύσεως, με πρώτο το χασίς (“τσιγαριλίκι”,”μπάφο” κλπ) και μετά τα χάπια κάθε λογής. Η ουσία που κάνει θραύση είναι η περιβόητη “ΣΙΣΑ”, η επιλεγόμενη και “κοκαΐνη των φτωχών”, που πλασάρεται ανερυθρίαστα σε μαθητές από διακινητές- “βαποράκια”, που κινούνται στις πλατείες, στους τόπους διασκέδασης και μέσα στα σχολεία, με συνεργούς μαθητές.

Ένα άλλο μέρος του υποστρώματος αυτού, που θεωρείται (κάκιστα)”ολιγότερο επικίνδυνο” είναι η ευρύτατη χρήση αλκοόλ, ακόμη και στις ηλικίες των 13 και των 12 ετών!

Ενδεικτική η περίπτωση ενός μαθητή 13 ετών ,που βρέθηκε λιπόθυμος στον δρόμο μέσα στην βροχή στην Ναύπακτο από διερχόμενους, οι οποίοι σοκαρισμένοι από την ηλικία και την κατάσταση του παιδιού, κάλεσαν αμέσως το ΕΚΑΒ.

Πριν από λίγους μήνες συγκλονίστηκε η Ελληνική κοινή γνώμη από μια μαθήτρια 16 ετών ,που πέθανε από υπερβολική χρήση αλκοόλ!

Χορηγούμενο

Σε όλες αυτές τις συμπεριφορές και συνήθειες κοινός παρονομαστής είναι η υπερχειλίζουσα και ανεξέλεγκτη έκρηξη νεανικής βίας, ακόμη και στις ηλικίες των 11 και 12 ετών!
Συμπλοκές, με κλωτσιές, μπουνιές και βίαια χτυπήματα με ρόπαλα, ξύλα, σίδερα, κλπ είναι συνήθη φαινόμενα και προβάλλονται υπό την μορφή κατορθώματος στα social media!
Σε όλα αυτά να προστεθεί και το μπούλινγκ, που αποτελεί πλέον όχι την εξαίρεση, αλλά την “συνήθη καθημερινότητα”!
Απέναντι σε αυτό το “σκοτάδι”, που μας ρουφάει προς τα κάτω ως κοινωνία και προοιωνίζει ένα καταστροφικό μέλλον, η Πολιτεία απαντά με ημίμετρα και η κοινωνία βλέπει και τρομάζει αλλά παραμένει αμήχανη, σαν να μην την αφορά, ενώ έχει το πρόβλημα μέσα στο σπίτι της.

Το europost.gr χτυπάει συναγερμό και προειδοποιεί ότι η όλη κατάσταση ξεφεύγει από κάθε έλεγχο!
Γρήγορα θα επανέλθουμε, μπας και “ξυπνήσει” κανείς από την υπνωττούσα κοινωνία!

ΧορηγούμενοBack to top button