Του ΑΛΚΙΒΙΑΔΗ ΧΑΝΙΩΤΗ


Συμπληρώνονται σήμερα 14 χρόνια από τον εκλογικό θρίαμβο του Κώστα Καραμανλή και της ΝΔ το 2004.

Ο Κώστας Καραμανλής υπήρξε απ’ τους πιο αγαπητούς και δημοφιλείς Πρωθυπουργούς της Ελλάδος.

Κατά την διακυβέρνησή του υποχρεώθηκε όμως να φέρει στις πλάτες του το πολύ μεγάλο βάρος των υποχρεώσεων και των δεσμεύσεων, με τις οποίες φόρτωσε την Ελληνική οικονομία η κυβερνητική περίοδος του Κωνσταντίνου Σημίτη.

Ο Κώστας Καραμανλής δεν δίστασε να πάρει γενναίες πρωτοβουλίες στα Εθνικά Θέματα και να συγκρουστεί με ισχυρούς ξένους παράγοντες, προκειμένου να υπηρετήσει το Εθνικό Συμφέρον.

Η προσωπική του στάση ήταν καθοριστική για να μην περάσει το Σχέδιο Ανάν στην Κύπρο, ενώ η συμμετοχή του στη χάραξη της διεθνούς πολιτικής των ενεργειακών αγωγών  άνοιξε νέους δρόμους για την Ελλάδα.

Οι χειρισμοί του στο Σκοπιανό χαρακτηρίστηκαν από πατριωτισμό, αλλά και σοβαρότητα. Και δεν δίστασε, παρά την προσωπική πίεση που του ασκήθηκε από τον τότε Αμερικανό Πρόεδρο Μπους, να εμποδίσει την είσοδο της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, στη Σύνοδο Κορυφής του Βουκουρεστίου, όταν η Σκοπιανή ηγεσία τήρησε αδιάλλακτη στάση απέναντι στη συμβιβαστική θέση της Ελλάδος.

Στα 14 χρόνια που έχουν μεσολαβήσει από τότε, όλοι οι καλόπιστοι Έλληνες, χωρίς να ξέρουν τα «ενδότερα», μπορούν να αντιληφθούν το κόστος που πλήρωσε ο Κώστας Καραμανλής για την επιλογή του να συγκρουστεί με τον διεθνή παράγοντα, στην προσπάθειά του να υπηρετήσει το Εθνικό Συμφέρον.

Τα γεγονότα είναι γνωστά και τα συμπεράσματα δεν είναι δύσκολο να βγουν.

Αναμφίβολα η διακυβέρνηση του Καραμανλή δεν απέφυγε και τα λάθη και τις παραλείψεις.

Αλλά, τίποτε από όλα αυτά δεν μπορεί να μειώσει την προσφορά του ιδίου στην Πατρίδα και την αγάπη που διατηρεί γι’ αυτόν ο απλός Ελληνικός λαός στην καρδιά του.

Σήμερα, αναρωτιούνται πολλοί: Γιατί χτυπούν τόσο σκληρά τον Κώστα Καραμανλή, προσπαθώντας να του φορτώσουν  τις ευθύνες για το πως κατέληξε η χώρα μας στην αιχμαλωσία των μνημονίων;

Η απάντηση είναι μία και ξεκάθαρη: Γιατί ο Κώστας Καραμανλής είναι η μεγάλη Εθνική Εφεδρεία για την Ελλάδα.

Μακάρι, να σταματήσουν οι καταιγίδες, να πέσουν οι άνεμοι και η χώρα να ξαναβρεί το δρόμο της ομαλότητας!…

Μακάρι να μην χρειαστεί!… Αν όμως;…


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα