COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΚΟΣΜΟΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο Ερντογάν σε ‘απόγνωση’! Ζητά βοήθεια από το Πακιστάν για την Ιντλίμπ: «Στείλτε τζιχαντιστές!…» – Πέρα από κάθε προηγούμενο η συγκέντρωση τουρκικών δυνάμεων στη Β. Συρία.

Μέχρι αυτή την στιγμή η Τουρκία και ο Ρ.Τ.Ερντογάν δείχνουν πως έχουν επιλέξει τον δρόμο της κλιμάκωσης στην Συρία ότι κι αν αυτό σημαίνει για τις ρωσοτουρκικές σχέσεις και η Άγκυρα ζήτησε από το Πακιστάν την αποστολή παραστρατιωτικών σουνιτών τζιχαντιστών για να οχυρωθεί η Ιντλίμπ πριν την τελική έφοδο του συριακού Στρατού.

Ταυτόχρονα η Άγκυρα συγκεντρώνει και στέλνει την μεγαλύτερη, μέχρι στιγμής, δύναμη τεθωρακισμένων ώστε να εξασφαλίσει ότι η συριακή επαρχία Ιντλίμπ θα παραμείνει τουρκικό προτεκτοράτο υπό τον έλεγχο των Τουρκμένων (εθνικά Τούρκων) ισλαμιστών.

Οι δυνάμεις αυτές θα συγκρουστούν άμεσα με τον συριακό Στρατό αν απαιτηθεί, ενώ θα τον εμποδίσουν να προχωρήσει περισσότερο από τις περιοχές που έχει ανακαταλάβει προς αποκατάσταση του εθνικού συριακού εδάφους.

Αναφορές λένε πως η δύναμη αυτή αριθμητικά ξεπερνά αυτή του «Αττίλα»!

Σε νέα πλάνα που έχουν δημοσιευτεί στο διαδίκτυο, φαίνονται ξεκάθαρα οχήματα αλλά και τεθωρακισμένα άρματα μάχη των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία πορεύονται προς τα σύνορα με την Συρία, προκαλώντας προβληματισμό αλλά και σενάρια για ενδεχόμενη επιχείρηση που θα βύθιζε την περιοχή στο χάος.

Πρόκειται για μεταφορά δυνάμεων από την δυτική Τουρκία ενώ η Άγκυρα έχει αναπτύξει και πολλαπλούς εκτοξευτές T-122 Sakarya τους οποίους χρησιμοποίησε κατά θέσεων του συριακού Στρατού τις προηγούμενες 48 ώρες.

Back to top button