Του Αλκιβιάδη Χανιώτη

 

Οι εκλογές της 26ης Μαΐου έχουνε μια διπλή διάσταση. Το πρώτο πεδίο ενδιαφέροντος αφορά στο Ευρωπαϊκό διακύβευμα και στην κρισιμότητα του αποτελέσματος για την διαμόρφωση των νέων συσχετισμών στην σημερινή και την αυριανή Ευρώπη.

Το δεύτερο πεδίο ενδιαφέροντος αφορά στις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις, για τις οποίες το εξαγόμενο της κάλπης θα αποτελέσει καθοριστικό πρόκριμα για τα γεγονότα που θα ακολουθήσουν.

1. Στο Ευρωπαϊκό επίπεδο: Η Ευρώπη βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Οι πολιτικές δυνάμεις που την κατευθύνουν, ενώ χύνουν ποταμούς δακρύων για την άνοδο του Εθνολαϊκισμού και της Ακροδεξιάς, την ίδια στιγμή με τις πολιτικές που εφαρμόζουν, κάνουν τα πάντα για να στείλουν όλο και πιό πλατιές μάζες απλών πολιτών στην αγκαλιά της. Οι στρατηγικές του Βερολίνου και των Βρυξελλών και ο τρόπος με τον οποίο καθοδηγούν τις τύχες της Ευρώπης είναι οι καλύτεροι χορηγοί για την εκτίναξη προς τα πάνω της Ευρωπαϊκής Ακροδεξιάς από χώρα σε χώρα.

Αλλά σε αυτή την κρίση στρατηγικής και συνολικής πολιτικής, που αντιμετωπίζουν οι Ευρωπαϊκές ελίτ, πρέπει να απαντήσουμε αποτελεσματικά με περισσότερη και όχι με λιγότερη Ευρώπη! Αυτή όμως η «περισσότερη Ευρώπη» πρέπει να έχει αισθητά αλλαγμένη πορεία και να αποδεικνύει ότι αφουγκράζεται τους πολίτες της και δουλεύει για την πραγματική ευημερία και ευτυχία τους.

2. Σε Εθνικό επίπεδο:  Την επομένη των εκλογών της Κυριακής δεν θα έχει εκλεγεί μια νέα κυβέρνηση. Θα έχουν, όμως, προκαθοριστεί και δρομολογηθεί οι περαιτέρω πολιτικές εξελίξεις μέχρι και τις επόμενες γενικές βουλευτικές εκλογές.

Η Ελλάδα είναι σε σημείο καμπής. Ή θα σηκωθεί όρθια και θα ανοίξει τα φτερά της ή θα γυρίσει πάλι ανάποδα και θα κολλήσει στο νοσηρό τέλμα, με μια οικονομία που σέρνεται και με μια κοινωνία, που βλέπει την προοπτική της ανάπτυξης και της ανασυγκρότησης να φεύγει και να χάνεται μέσα από τα χέρια της.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει να προσφέρει τίποτα πια στον τόπο.

Στην οικονομία δεν μπορεί να οδηγήσει την Χώρα σε ρυθμούς ανάπτυξης του ΑΕΠ πάνω από 4%, που είναι απαραίτητοι για να ξεκολλήσουμε από την μεταμνημονιακή μιζέρια. Είναι επιπλέον εξαιρετικά επικίνδυνοι στα Εθνικά θέματα όπου με τον κυνισμό που της προσέδωσε η εύκολη υπογραφή στη Συμφωνία των Πρεσπών, θεωρεί ότι έχει πάρει το κολάι για να σφάξει και να μαχαιρώσει και όλα τα υπόλοιπα Εθνικά θέματα και κυρίως τα ζητήματα του Αιγαίου, της Κύπρου και της Θράκης.

Γιαυτό η κυβέρνηση Τσίπρα δεν πρέπει να μείνει ούτε λεπτό παραπάνω.

Από την πλευρά της η ΝΔ πρέπει να κλείσει έξω από τον οίκο της όλα τα νεοφιλελεύθερα δαιμόνια και να δώσει μεγαλύτερη έμφαση στο κοινωνικό και πατριωτικό της πρόσωπο, βάζοντας στην πρώτη γραμμή του αγώνα της όλα εκείνα τα στελέχη που μπορούν να εκφράσουν και να προβάλλουν τις αξίες αυτές με τρόπο ειλικρινή, αυθεντικό και γνήσιο.

Συνιστούμε, λοιπόν, συνειδητή ψήφο στην ΝΔ, αλλά και ταυτόχρονη επαγρύπνηση στη συνέχεια, ώστε η ψήφος αυτή να μην πάει χαμένη σε ιδεολογικές αυταπάτες και εμμονές, που αν εφαρμοστούν στην πράξη, θα καταστρέψουν πολιτικά την φιλελεύθερη παράταξη και θα την αποξενώσουν οριστικά από τον κόσμο της εργασίας ο οποίος αποτελεί την στέρεα, κοινωνική, ιστορική, βάση της.

 

 


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα