Βαρύτατες καταγγελίες για εκβιασμούς και μίζες με ταρίφα που φτάνει τα 3.500 ευρώ κατά κεφαλήν σε βάρος προσφύγων και μεταναστών, έκανε ο Γ.Γ. των Σύρων της Ελλάδας Ανουάρ Μπάκρι, μιλώντας στη Θεσσαλονίκη. Ο ίδιος χαρακτήρισε την Υπηρεσία Ασύλου ως «διεφθαρμένη υπηρεσία», που «καθυστερεί την διεκπεραίωση των χαρτιών όλων των προσφύγων και κυρίως των Σύρων».

Ο εκπρόσωπος των Σύρων προσφύγων, που βρίσκονται στην Ελλάδα, αποκάλυψε ότι όταν ορκίστηκε η κυβέρνηση της Ν.Δ, μίλησε τηλεφωνικά με τον υπουργό Προστασίας Του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του έδωσε τα σχετικά στοιχεία,ζητώντας του ταυτόχρονα «να κλείσει η Ελλάδα τα σύνορά της» για όλους όσους μπαίνουν παράνομα στη χώρα.

«Υπάρχουν χιλιάδες λαθροεισβολείς, που δεν προέρχονται από τη Β. Συρία, όπου γίνεται πόλεμος και δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως πρόσφυγες», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μπάκρι.

Σε άλλα σημεία των δηλώσεών του ο Γ.Γ. των Σϋρων της Ελλάδας, έκανε σκληρή κριτική στον πρ. Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και στους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας ότι τα δικά τους λάθη δημιούργησαν τις συνθήκες για να υπάρξει η «βιομηχανία εισόδου», που έχει στηθεί σήμερα από την Τουρκία για να περνούν παράνομα χιλιάδες μετανάστες προς την Ελλάδα.


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα