COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

FeaturedΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

3 καταγάλανες παραλίες μια ανάσα από την Αθήνα για τις πρώτες βουτιές του Ιουνίου

Yπέροχα νερά και χαλάρωση, λιγότερο από μια ώρα από το κέντρο της πόλης
Για να κολυμπήσετε και να απολαύσετε τον ήλιο της παραλίας, δεν χρειάζεται να μπείτε σε πλοίο, ούτε να οδηγήσετε πολλά χιλιόμετρα. Αν η κατοικία σας βρίσκεται στην Αθήνα, όχι πολύ μακριά από το κέντρο της, υπάρχουν παραλίες που θυμίζουν νησί.

Οργανωμένες παραλίες ή μη, με καθαρά νερά και υπέροχο φυσικό τοπίο που θα σας κάνει να ξεχάσετε πως βρίσκεστε στην Αττική. Εδώ είναι μερικές καλές επιλογές για το πρώτο σας μπάνιο τη φετινή σεζόν.

Χορηγούμενο

ΚΑΠΕ, Σούνιο

Κοντά στην πολύ μεγαλύτερη παραλία των Λεγρενών, υπάρχει μία από τις ωραιότερες παραλίες της Ελλάδας. Εδώ πραγματικά θα ξεχάσετε ότι είστε στην Αττική.

Το ΚΑΠΕ είναι αρκτικόλεξο του «Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας». Την παραλία θα τη συναντήσετε αφού περάσετε τον οικισμό Χάρακας. Στρίβετε δεξιά σε έναν -άνετο- χωματόδρομο και παρκάρετε. Πριν την κατάβαση των σχεδόν 100 σκαλιών, καλό θα είναι να προμηθευτείτε νερό και ό,τι άλλο θέλετε από την καντίνα ή να τα έχετε ήδη μαζί σας. Επίσης, καλό θα είναι να έχετε φέρει μαζί σας ομπρέλα, καθώς τα σκιερά μέρη στην παραλία είναι λίγα.

Χορηγούμενο

Αξίζει να έχετε προετοιμαστεί για να μπορέσετε να περάσετε όσο περισσότερο χρόνο γίνεται σε αυτή την υπέροχη παραλία. Τα νερά είναι πεντακάθαρα, το τοπίο θυμίζει Κυκλαδονήσι. Επειδή την εποχή του διαδικτύου πλέον η παραλία δεν είναι τόσο «μυστική» όσο παλαιότερα, καλό θα είναι αν μπορείτε να έρθετε εδώ καθημερινή ή και απογευματινές ώρες, ώστε να αποφύγετε την υπερβολική πολυκοσμία.

Λιμανάκια, Βουλιαγμένη

Τα Λιμανάκια δεν είναι ακριβώς παραλία και ίσως αυτό να είναι και το μεγαλύτερο πλεονέκτημά τους για το πρώτο μπάνιο. Εδώ, η είσοδος στη θάλασσα γίνεται με βουτιά στα βαθιά και αυτό βοηθά να πάρετε ευκολότερα και «μία και έξω» την πρώτη «κρυάδα». Ως Λιμανάκια είναι γνωστά μια σειρά από διαδοχικούς κολπίσκους ανάμεσα στη Βουλιαγμένη και τη Βάρκιζα. Ο πιο πολυσύχναστος είναι ο δεύτερος στον οποίο υπάρχει beach bar-καντίνα που λειτουργεί και τις νυχτερινές ώρες και επίσης ξύλινες αποβάθρες που προσφέρονται για ηλιοθεραπεία. Τα νερά είναι πεντακαθάρα και από τα ομορφότερα στην Αττική, θα ξεχάσετε ότι απέχετε 40 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας και 2-3 λεπτά κατηφορικού δρόμου με τα πόδια από την πολύβουη παραλιακή λεωφόρο.

Απέναντι ακριβώς βρίσκεται η Λίμνη της Βουλιαγμένης με τα υφάλμυρα νερά με τα μοναδικά χαρακτηριστικά.

Χορηγούμενο

Προσήλι, Πόρτο Γερμενό

Το Πόρτο Γερμενό είναι στην πραγματικότητα, 3 συν μία παραλίες. Εδώ θα φτάσετε διασχίζοντας τα ελατοδάση του Ελικώνα, δυστυχώς χτυπημένα από φωτιές τα τελευταία χρόνια αλλά ακόμα και έτσι προσφέρουν μια πρώτη επαφή με τη φύση. Ο δρόμος έχει αρκετές στροφές μέχρι να φτάσετε στο Πόρτο Γερμενό αλλά θα αποζημιωθείτε. Οι οικογένειες με παιδιά επιλέγουν συνήθως μία από τις 3 πρώτες παραλίες, τη Μεσαία, τον Άγιο Νικόλαο ή την Κεντρική γιατί εκεί υπάρχει περισσότερες χώρος. Αλλά εμείς λέμε πως αξίζει να συνεχίσετε μέχρι το Προσήλι.

Η παραλία δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη επομένως ίσως δυσκολευτείτε να βρείτε καλή θέση. Αλλά μόλις τα καταφέρετε και βουτήξετε θα καταλάβετε γιατί άξιζε να κάνετε όλη αυτή τη διαδρομή. Τα νερά είναι πεντακάθαρα και διάφανα, λίγο κρύα βέβαια. Η παραλία και ο βυθός έχουν λεπτό βότσαλο κάτι που σημαίνει πως δεν θα έχετε πρόβλημα με την άμμο σε περίπτωση δυνατών ανέμων. Αν και εδώ που τα λέμε σπάνια υπάρχουν δυνατοί άνεμοι εδώ. Είναι μάλλον η πιο ιδιαίτερη παραλία της Αττικής που δεν μοιάζει με καμία άλλη. Εδώ θα περάσετε αρκετές ώρες και πιθανότατα η εκδρομή σας θα ολοκληρωθεί με φαγητό σε κάποια ταβέρνα της περιοχής.

Χορηγούμενο

Διαβάστε επίσης:

Βουτούμι: Η παραλία με τα λουλακί νερά που βρίσκεται στις ωραιότερες κρυμμένες παραλίες της Ευρώπης

Back to top button