ΑΡΘΡΑ ΓΝΩΜΗΣ

Κατά 366% εκτοξεύτηκε η μετοχή της Attica Bank μέσα σε έξι εβδομάδες! Τι έχει να πει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για τα χρηματιστηριακά ‘παιχνίδια’, που κρύβονται από πίσω; Ποιοί τα τσεπώσανε χοντρά από την τράπεζα – ‘κουφάρι’;

Ενώ στις 31 Μαρτίου τελειώνει η προθεσμία, που έχει ανακοινώσει η Διοίκηση της Attica Bank για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δεν φαίνεται αποφασισμένη να ψάξει και να βρει ποιοί κρύβονται πίσω από την ‘χειραγώγηση’ της μετοχής, που εκτόξευσε την αξία της, μέσα σε έξι εβδομάδες, κατά 366%!

Κανονικά, στην υπόθεση αυτή θα έπρεπε να έχει παρέμβει ο Οικονομικός Εισαγγελέας. Αλλά θα μου πείτε, εδώ δεν έχει ασκηθεί ακόμη δίωξη στον  Κοκλώνη, που κοτζάμ Βουρλιώτης, πρώην αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και τώρα επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής για την Δίωξη του Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος, αποκάλυψε ότι έχει παραβεί τον μισό Ποινικό Κώδικα, με πόρισμα 85 σελίδων!

Μπάκος – Καϋμενάκης – Εξάρχου: Χρήμα με ουρά!…

Σε κάθε περίπτωση, το τρίδυμο, που επενδύει απίστευτα χρηματικά ποσά στην Ελλάδα, δηλαδή οι κ.κ. Μπάκος, Καϋμενάκης και Εξάρχου, είναι έτοιμοι, με απευθείας συμμετοχή, να συμμετάσχουν στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Attica Bank, μια και τα χρηματιστηριακά παιχνίδια δεν τους άφησαν να προχωρήσουν σε συμφωνία εξαγοράς ποσοστού από το Χρηματιστήριο.

Καλή τους ώρα οι άνθρωποι, αλλά τόσα λεφτά που τα βρίσκουν; Και σε κάθε περίπτωση, γιατί τέτοια πρεμούρα να τα επενδύσουν όλα στην Ελλάδα; Είναι από αγνή φιλοπατρία ή μήπως…! Και για να εξηγούμεθα: Τα τελευταία υπαινικτικά σχόλια δεν τα κάνουμε εμείς, αλλά απλώς μεταφέρουμε αυτά που λέγονται στην αγορά από ‘άσπονδους φίλους’ τους, την ώρα που οι τελευταίοι κάθονται στα παγκάκια της Πλατείας Συντάγματος και ταΐζουν τα… ‘περιστέρια’!

 

Back to top button