COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δείτε την Άννα Βίσση στην κηδεία της αγαπημένης τραγουδίστριας Γιώτας Γιάννα- Ποιοι άλλοι ήταν παρόντες (Φωτό)

Στην Καισαριανή είπαν το τελευταίο “αντίο” συγγενείς και φίλοι στην αντισυμβατική τραγουδίστρια Γιώτα Γιάννα, η οποία έφυγε από τη ζωή την Τετάρτη, σε ηλικία 95 ετών.

“Αύριο φιλαράκια μου, 11:30 στην Καισαριανή θα με χαιρετήσετε, και εγώ θα σας δω από τη δική μου διάσταση”, αναφερόταν χαρακτηριστικά στη δημοσίευση για το μέρος και την ώρα που θα τελεστεί η κηδεία της τραγουδίστριας, η οποία συνοδευόταν από μια ασπρόμαυρη φωτογραφία της και μάλιστα έμοιαζε σαν να έχει γραφτεί από την ίδια.

Πλήθος καλλιτεχνών συγκεντρώθηκε στο νεκροταφείο της Καισαριανής για να την αποχαιρετήσει. Μεταξύ αυτών η πολύ καλή της φίλη, Αννα Βίσση, ο Κώστας Πρέκας, η Λένα Αλκαίου, ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Σπύρος Μπιμπίλας, αλλά και ο Γιώργος Λιάννης, ο Νικήτας Κακλαμάνης, η Ντέπυ Γκολεμά κ.α.

Συγκίνηση στο τελευταίο αντίο στη Γιώτα Γιάννα - Συντετριμμένη η Αννα Βίσση - Ποιοι έδωσαν το παρών [εικόνες]
ΚΗΔΕΙΑ ΓΙΩΤΑΣ ΓΙΑΝΝΑ
ΚΗΔΕΙΑ ΓΙΩΤΑΣ ΓΙΑΝΝΑ
ΚΗΔΕΙΑ ΓΙΩΤΑΣ ΓΙΑΝΝΑ
ΚΗΔΕΙΑ ΓΙΩΤΑΣ ΓΙΑΝΝΑ
αννα βισση
ΚΗΔΕΙΑ ΓΙΩΤΑΣ ΓΙΑΝΝΑ
αννα βισση
ΚΗΔΕΙΑ ΓΙΩΤΑΣ ΓΙΑΝΝΑ
ΚΗΔΕΙΑ ΓΙΩΤΑΣ ΓΙΑΝΝΑ
ΚΗΔΕΙΑ ΓΙΩΤΑΣ ΓΙΑΝΝΑ
ΚΗΔΕΙΑ ΓΙΩΤΑΣ ΓΙΑΝΝΑ
ΚΗΔΕΙΑ ΓΙΩΤΑΣ ΓΙΑΝΝΑ
κηδεια γιωτασ γιαννα
κηδεια γιωτασ γιαννα

Ποια ήταν η Γιώτα Γιάννα

Είχε παρουσία στα ελληνικά μουσικά δρώμενα περισσότερο από εξήντα χρόνια.
Η Γιώτα Γιάννα ξεκίνησε παίζοντας φυσαρμόνικα δίπλα στη Σοφία Βέμπο, συνοδεύοντάς την στο περίφημο τραγούδι “Ο άνθρωπός μου” στο θέατρο Κυβέλης.

ΓΙΩΤΑ ΓΙΑΝΝΑ

Είχε πλούσια δισκογραφία, καθώς ηχογράφησε πολλούς δίσκους 45 στροφών στα χρόνια του ’60. Στο αθηναϊκό κοινό έγινε πολύ γνωστή και από τις εμφανίσεις της σε νυχτερινά κέντρα της Πλάκας και της Εθνικής οδού.

Ο ποιητής Γιώργος Χρονάς την αναφέρει ως μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του καλλιτεχνικού χώρου. Μάλιστα την έκανε μία από τις επτά ηρωίδες του στο βιβλίο “Το μονόπρακτο της Σεβάς Χανούμ”, δίνοντας στο δικό της κεφάλαιο τον τίτλο “Το βελούδινο υπόγειο της Γιώτας Γιάννα”.

ΓΙΩΤΑ ΓΙΑΝΝΑ

Ο δίσκος της “Τα μάτια της Γιώτας Γιάννα” κυκλοφόρησε το 2013. Από το 2017 ξεκίνησε τις εμφανίσεις στην μπουάτ Απανεμιά, σε εβδομαδιαία βάση.

Η Γιώτα Γιάννα είχε συνεργαστεί με μεγάλους καλλιτέχνες, όπως οι Σοφία Βέμπο, Βασίλης Τσιτσάνης, Απόστολος Καλδάρας, Ρίτα Σακελλαρίου, ‘Αννα Βίσση, Καίτη Γκρέυ, Γιώτα Λύδια, Μπέμπα Μπλανς και άλλους. Την έχουν χαρακτηρίσει “η Ελληνίδα Τζάνις Τζόπλιν” και “η Πασιονάρια της λαϊκής πίστας”.

ΓΙΩΤΑ ΓΙΑΝΝΑ

Back to top button