Ενώ όλοι περίμεναν ότι τα πράγματα θα άλλαζαν στην ΕΡΤ με την εγκατάσταση της νέας διοίκησης υπό τον Κώστα Ζούλα, προκύπτουν ήδη τα πρώτα απογοητευτικά μηνύματα.

Η νέα διοίκηση βαδίζει σταθερά στα χνάρια των προηγούμενων διοικήσεων του ΣΥΡΙΖΑ και αναθέτει σε ιδιωτικές εταιρείες παραγωγής, με κόστος που προσεγγίζει το ένα εκτ. ευρώ, καινούργιες παραγωγές ενημερωτικών εκπομπών, που θα μπορούσαν να γίνουν εξολοκλήρου μέσα στην ΕΡΤ (με τις εξαιρετικές υποδομές που διαθέτει), για να γλυτώσουν και οι φορολογούμενοι πολίτες αυτά τα υπέρογκα ποσά.

Η κακή αρχή γιίεται με την παραγωγή της εκπομπής της Όλγας Τρέμη που ξεκινάει από την Δευτέρα 18 Νοεμβρίου, με κόστος που φθάνει (και πιθανώς θα ξεπεράσει) τις 716 χιλ. ευρώ.

Πιό αναλυτικά το σχετικό ρεπορτάζ έχει ως εξής:

Η Όλγα Τρέμη έκανε στροφή στην καριέρα της και ξεκινάει εκπομπές στην κρατική τηλεόραση. Προηγήθηκαν, το Καλοκαίρι, οι συζητήσεις για το ενδεχόμενο συνεργασίας με το One δεν είχαν αποτέλεσμα και στη συνέχεια η πρόταση συνεργασίας από την ΕΡΤ.

Εντός των επομένων ημερών η Όλγα Τρέμη, θα παρουσιάζει την εκπομπή «ΔΕΚΑ» μαζί με τους Ηλία Κανέλη και Αντώνη Δελατόλλα. Στην ομάδα έχουν προστεθεί και 6 δημοσιογράφοι.

Οι αμοιβές φτάνουν ως και τα 257 ευρώ την ημέρα, για έναν δημοσιογράφο. Πρόκειται για μικτή παραγωγή 195 επεισοδίων, την οποία εισηγήθηκε και ανέλαβε η Arcadia Media ΑΕ με συνολικό κόστος προϋπολογισμού 716.251 ευρώ, πλέον ΦΠΑ 24% και εισφορές ύψους 77.025 ευρώ. Εππλέον για την ΕΡΤ, καθώς πρόκειται για μικτή παραγωγή. Τα επεισόδια χωρίζονται σε 19, αξίας 5.212 και σε 176 αξίας 3.507 ευρώ, πλέον εργοδοτικών εισφορών και φόρων

Το κόστος του κάθε επεισοδίου είναι 495,52 ευρώ για την ΕΡΤ και το συνολικό (195 επεισόδια/ 13 μήνες)96.625 ευρώ.


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα