COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΑΡΘΡΑ ΓΝΩΜΗΣ

Με 97% κούρεμα ‘καθάρισε’ ο Υπουργός Παπαθανάσης! Είχε πάρει δάνειο 1.800.000 € από την Eurobank. Έδωσε 50.000€ και τα έσβησε όλα! Κε Μητσοτάκη θα κάνετε το ίδιο και για τους άλλους δανειολήπτες, που τους αρπάζετε τα σπίτια για 5.000€;


Κούρεμα 97% στο αρχικό του δάνειο έκανε η Eurobank στον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων και στενό φίλο του Κυριάκου Μητσοτάκη Νίκο Παπαθανάση, ο οποίος έδωσε μόνο 50.000 €, από το 1.800.000€, που είχε δανειστεί αρχικά και καθάρισε μια κι έξω!

Οι σχετικές αποκαλύψεις προσλαμβάνουν τη μορφή μεγάλου σκανδάλου, που συγκλονίζει την κυβέρνηση Μητσοτάκη και αγγίζει ένα πρόσωπο του απολύτως στενού περιβάλλοντος του Πρωθυπουργού. Να υπογραμμιστεί ότι ο Νίκος Παπαθανάσης είχε μεγάλη τεχνική εταιρεία με τον αδελφό του και υπήρξε υποψήφιος Δήμαρχος Καλλιθέας. Όταν, μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέβηκε για πρώτη φορά υποψήφιος στη Β’ Αθηνών, οι αδελφοί Παπαθανάση ήταν από τους πρώτους, που έτρεξαν να του μαζεύουν ψήφους. Αναδειχθέντες σε κομματάρχες πρώτης γραμμής. Είναι τόσο στενή η σχέση του Νίκου Παπαθανάση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ώστε όταν ο τελευταίος εξελέγη Αρχηγός της ΝΔ, διόρισε τον Νίκο Παπαθανάση Γενικό Διευθυντή του κόμματος και του παρέδωσε, κατ’ αποκλειστικότητα, όλα τα οικονομικά του ταμείου της ΝΔ!

Μετά την ανάδειξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο αξίωμα του Πρωθυπουργού, ο ίδιος φρόντισε να κολλήσει ‘βεντούζα’ τον Παπαθανάση δίπλα στον Άδωνι Γεωργιάδη, αφαιρώντας από τον πρώην βουλευτή του ΛΑΟΣ όλες τις αρμοδιότητες για τις μεγάλες επενδύσεις, που πέρασαν στον κολλητό του Πρωθυπουργού. Ο Άδωνις έσκυψε βεβαίως το κεφάλι, γιατί δεν τον συνέφερε να συγκρουστεί με τον παντοδύναμο Μητσοτάκη και ανέχτηκε την ανάσα του Παπαθανάση στον σβέρκο του! 

Τώρα, όμως, μετά τις αποκαλύψεις της εφημερίδας Documento, δημιουργείται μεγάλο πολιτικό ζήτημα για τον ίδιον τον Πρωθυπουργό, σε σχέση με τον στενό συνεργάτη και φίλο του Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ο οποίος -αφού καταδικάστηκε για καταδολίευση πιστωτών- επειδή έγραψε στους συγγενείς του όλη την περιουσία του για να μην κατασχεθεί από τις τράπεζες, αποδεικνύεται τώρα ότι «καθάρισε»  σαν κύριος τα χρεωστούμενα 1.800.000€ στην Eurobank, δίνοντας μόνον 50.000€ στην τράπεζα!

Άραγε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να δεσμευθεί ότι θα έχουν την ίδια μεταχείριση οι υπόλοιποι δανειολήπτες, οι οποίοι κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι και την επιχείρησή τους για χρέη ακόμη και 5.000€;

Κάν’ το όπως ο Παπαθανάσης!…

Πιο αναλυτικά, το σχετικό ρεπορτάζ για τα ‘κατορθώματα’ του Υπουργού κου Παπαθανάση έχει ως εξής: Μετά τα εκατοντάδες χιλιάδες «αδιευκρίνιστης προέλευσης» χρήματα του υπουργού Άδωνι Γεωργιάδη τα οποία πέρασαν σε εταιρικούς, προσωπικούς και συγγενικών του προσώπων τραπεζικούς λογαριασμούς, η αποκάλυψη ότι ο υφυπουργός ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης και κουμπάρος του πρωθυπουργού Κ.Μητσοτάκη, ευεργετήθηκε από την Eurobank με μια σκανδαλώδη ρύθμιση με σβήσιμο του 97% της οφειλής, δημιουργεί πολλά ερωτήματα.

Ο ίδιος ο υπουργός του Μητσοτάκη ισχυρίζεται πως ήρθε σε συμβιβασμό με την τράπεζα Eurobank, αφού πρώτα έχασε το δικαστήριο με την τράπεζα για δόλια μεταβίβαση της περιουσίας του.

Tο σπίτι του και ολόκληρη η περιουσία του θα είχαν ήδη κατασχεθεί από την τράπεζα, όπως γίνεται σε χιλιάδες περιπτώσεις, αν η Eurobank δεν του είχε κάνει μια πραγματικά σκανδαλώδη ρύθμιση (η οποία τράπεζα έχει επιβιώσει χάρη στα λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων) για το σβήσιμο του 97% του χρέους του.

Πριν από λίγο όμως ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, προέβη σε μία απίστευτη καταγγελία αναφορικά με το ύψος του κουρέματος που παρείχε η Eurobank στον υφυπουργό Παπαθανάση.

Σύμφωνα λοιπόν με την καταγγελία του Κώστα Βαξεβάνη, ο υφυπουργός Νίκος Παπαθανάσης πλήρωσε μόλις 50.000 €, έναντι του συνολικού χρέους 1,8 εκ. Ευρώ που είχε. 97% κούρεμα σε Δάνειο με εμπράγματες εγγυήσεις, όπου μάλιστα η Eurobank είχε κερδίσει την αγωγή για καταδολίευση.

Back to top button