COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

Χωρίς κατηγορία

Οι στάσεις που διευκολύνουν τη σύλληψη!

Στις μέρες μας, τα περισσότερα ζευγάρια αποφασίζουν να αποκτήσουν ένα παιδάκι σε μεγαλύτερη ηλικία από αυτή των γονιών μας.
Αν προσθέσουμε και το στρες της καθημερινότητας που αυξάνεται όλο και περισσότερο και δεν μας αφήνει να απολαύσουμε και πολλά, τη μόλυνση του περιβάλλοντος, το λιγοστό χρόνο που αφιερώνουμε ο ένας στον άλλον, έχουμε ως αποτέλεσμα την αύξηση του άγχους όταν το ζευγάρι αποφασίζει να τεκνοποιήσει.
Ένα άγχος που εστιάζεται γύρω από το πότε και πόσο γρήγορα θα πετύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Έτσι, βλέπουμε και τη γυναίκα αλλά και τον άνδρα να αγωνιούν και να επιστρατεύουν οποιοδήποτε πιθανό τρόπο που θα τους οδηγήσει στην πολυπόθητη εγκυμοσύνη. Ένας από τους τρόπους αυτούς είναι και η αναζήτηση των «ιδανικών» στάσεων στο σεξ που θα βοηθήσουν στη γονιμοποίηση του ωαρίου και στη «σύλληψη» του ονείρου της μητρότητας…
Υπάρχουν στάσεις που διευκολύνουν τη σύλληψη;
Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχουν στάσεις που θα σας βοηθήσουν να συλλάβετε, επιστημονικά αποδεδειγμένες τουλάχιστον! Αντίθετα, άλλοι είναι οι παράγοντες που θα οδηγήσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα, όπως να μην υπάρχουν προβλήματα στη γονιμότητα των δύο συντρόφων, το σεξ στις γόνιμες μέρες, κλπ.
Ας δούμε όμως κάποιες στάσεις που διευκολύνουν το σπέρμα να βρεθεί όσο πιο κοντά μπορεί στον τράχηλο, που σημαίνει βέβαια, πως χρειάζεται βαθιά διείσδυση.
Τέτοιες στάσεις είναι η ιεραποστολική, όπου ενώ ο άνδρας είναι από πάνω επιτυγχάνει να εκσπερματώσει κοντά στον τράχηλο. Στα τέσσερα ή ο άνδρας από πίσω, όπου και πάλι υπάρχει βαθιά διείσδυση με την εκσπερμάτιση και πάλι κοντά στον τράχηλο. Γενικότερα, οποιαδήποτε στάση προσφέρει βαθιά διείσδυση θεωρείται πως θα μπορούσε να βοηθήσει χωρίς όμως αυτό να αποτελεί εχέγγυο! Μπορείτε λοιπόν να παίξετε, ώστε το σεξ να μην χάσει την παιχνιδιάρικη διάθεση και γίνει καταναγκαστικό και …αγγαρεία!
ΠΡΟΣΟΧΗ: Αυτό που παρατηρώ είναι πως όλο και περισσότερα ζευγάρια μπαίνουν στη διαδικασία γονιμοποίησης με έντονο άγχος που συνήθως γυρίζει μπούμερανγκ πάνω τους. Κάνουν σεξ μετρώντας ημερομηνίες και με το ρολόι στο χέρι, ψάχνουν τις γόνιμες μέρες, κατηγορούν ο ένας τον άλλον για τις αποτυχημένες προσπάθειες του προηγούμενου μήνα που σηματοδοτούνται από την κόκκινη κηλίδα αίματος της περιόδου… Το σεξ αρχίζει και γίνεται προβληματικό, καθώς από μία πράξη που προσφέρει απόλαυση μέσα από την ψυχοσυναισθηματική και σωματική ικανοποίηση καταλήγει να γίνεται μέσα στο …ρινγκ, χάνοντας πότε ο άνδρας τη στύση του ή την εκσπερμάτισή του – το πιο συχνό – ή η γυναίκα το κάνει τόσο μηχανικά, χωρίς να μπορεί να διεγερθεί, άρα και χωρίς κολπική εφύγρανση, όπου εμφανίζεται πόνος και όχι μόνο!
Γι αυτό, ναι, να προσπαθήσετε να κάνετε παιδάκι, χωρίς όμως αυτό να γίνεται έμμονη ιδέα που θα σας απομακρύνει και θα οδηγήσει σε μία συγκρουσιακή σχέση…
Άρθρο της Μαρίνας Μόσχα που δημοσιεύθηκε στο mothersblog.gr

Back to top button