ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αυτές είναι οι τρεις ελληνικές σούπες, που φιγουράρουν ανάμεσα στις 50 καλύτερες του κόσμου! – Ζεστές, θρεπτικές και λαχταριστές προτάσεις για τον χειμώνα

Advertisement

Για μία ακόμα φορά η Ελλάδα φιγουράρει στις διάσημες γαστρονομικές λίστες του Taste Atlas, αυτή τη φορά με τριπλή εκπροσώπηση!

Το Taste Atlas δημιούργησε τη λίστα με τις πιο γνωστές σουπες με κρέας παγκοσμίως και βλέπουμε τρεις αγαπημένες ελληνικές μέσα σε αυτές.

Πολύ ψηλά στη λίστα και συγκεκριμένα στη 12η θέση συναντάμε τα γιουβαρλάκια με κιμά, με το Taste Atlas να τα χαρακτηρίζει ως: “χορταστική σούπα που συνδυάζει τρυφερά μοσχαρίσια κεφτεδάκια και έναν κρεμώδη, γευστικό ζωμό”. Παραδοσιακά συνδεδεμένα με τον χειμώνα, τα γιουβαρλάκια συνοδεύονται συνήθως με ψωμί και φυσικά το κύριο χαρακτηριστικό τους είναι το αυγολέμονο που “προσθέτει τη χαρακτηριστική ζουμερή γεύση”, όπως αναφέρεται.

Advertisement

Στην θέση 32 συναντάμε την κοτόσουπα, μια απλή αλλά γευστική συνταγή που περιλαμβάνει κομμάτια κοτόπουλου, διάφορα λαχανικά και συνήθως επιλέγεται να παρασκευαστεί με ρύζι. Η συγκεκριμένη σούπα χαρακτηρίζεται ως ένα “κλασικό σπιτικό πιάτο” από το Taste Atlas.

Τέλος, στη 49η θέση βρίσκεται η κλασική κρεατόσουπα, η οποία είναι μια “παραδοσιακή ελληνική σούπα παρασκευάζεται συνήθως με μοσχάρι, κατσικίσιο ή πρόβειο κρέας.

Advertisement

Εκτός από το κρέας περιλαμβάνει πατάτες, καρότα και κρεμμύδια και σε ορισμένες περιπτώσεις εμπλουτίζεται με ζυμαρικά”.


Advertisement

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Advertisement

Back to top button