EΛΛΑΔΑΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

“Βέλος”: Η επιχειρηματική κοινότητα της Θεσσαλονίκης απαιτεί να μείνει το πλωτό ναυτικό μουσείο στην πόλη

Advertisement

Οι διεργασίες αναφορικά με το «Βέλος» καλά κρατούν…

Ειδικότερα, να παραμείνει το πλωτό Ναυτικό Μουσείο Α/Τ ΒΕΛΟΣ στην Θεσσαλονίκη και να χωροθετηθεί στην 1η Προβλήτα του λιμανιού της πόλης, ζητά (και) το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο της πόλης (ΕΒΕΘ)!

Το ΕΒΕΘ έστειλε σχετική επιστολή προς τον υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), Στάθη Κωνσταντινίδη, τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, τον απερχόμενο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα και τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΟΛΘ ΑΕ, Αθανάσιο Λιάγκο.

«Ως εκπρόσωποι της επιχειρηματικής κοινότητας της Θεσσαλονίκης, με ζωηρό ενδιαφέρον για τη συνολική ανάπτυξη και πρόοδο της περιοχής, θεωρούμε επιβεβλημένη την παραμονή του Πλωτού Ναυτικού Μουσείου Α/Τ ΒΕΛΟΣ, στη Θεσσαλονίκη, σε ασφαλές μέρος στην προκυμαία της πόλης και ιδανικά, εφόσον είναι εφικτό, στην 1η προβλήτα του λιμανιού η οποία, εδώ και χρόνια, συμβάλλει στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής μας», επισημαίνεται στην επιστολή, την οποία υπογράφει ο πρόεδρος του επιμελητηρίου, Ιωάννης Μασούτης, επικεφαλής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ). Η αποστολή της επιστολής αποφασίστηκε σε συνέχεια άτυπων συνομιλιών για το ενδεχόμενο μεταφοράς του Πλωτού Ναυτικού Μουσείου από τον Θερμαϊκό Κόλπο στον Φλοίσβο, εξηγεί το ΕΒΕΘ και σημειώνει ότι «από την πρώτη στιγμή της εγκατάστασής του στην παραλία της Θεσσαλονίκης, το ιστορικό αυτό πλοίο αγκαλιάστηκε με ενθουσιασμό από τους Θεσσαλονικείς, αλλά και τους Βορειοελλαδίτες γενικότερα, αποτελώντας ένα ιστορικό αξιοθέατο για την πόλη μας και πόλο έλξης μεγάλου αριθμού επισκεπτών».

Advertisement

Στην επιστολή σημειώνεται επίσης ότι «με βάση τα στοιχεία που συγκέντρωσε ο φορέας από το πλήρωμα του σκάφους, από τον Σεπτέμβριο του 2019, που το πλοίο άρχισε να υποδέχεται επισκέπτες και μέχρι σήμερα, προσέλκυσε 370.000 άτομα. Αυτή είναι μια ιδιαίτερα υψηλή επισκεψιμότητα, αν μάλιστα αναλογιστεί κανείς ότι το διάστημα συνέπεσε με το διετές lockdown της πανδημίας. Συγκριτικά, σημειώνεται ότι ο αντίστοιχος αριθμός επισκεπτών κατά την προηγούμενη 20ετία, που το πλοίο ήταν αγκυροβολημένο στην Αττική, ήταν μόλις περί τα 20.000 άτομα». Τονίζεται επιπροσθέτως ότι «περισσότεροι από τους μισούς επισκέπτες είναι νέα άτομα, στα οποία δίνεται η ευκαιρία να δουν ένα μοναδικό ζωντανό μνημείο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και της Αντιδικτατορικής Δράσης του Πολεμικού Ναυτικού και να γαλουχηθούν με τις ναυτικές παραδόσεις, την σύγχρονη ιστορία και τους αγώνες των Ελλήνων στην θάλασσα».


Καλλιόπη Χαραλαμποπούλου

Η Καλλιόπη Χαραλαμποπουλου είναι δημοσιογράφος, απόφοιτη του τμήματος Μ.Μ.Ε του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται από το 2004 σε νευραλγικες θέσεις που αφορούν στην επικοινωνία και τη Δημοσιογραφια. Εξειδικευεται σε πολιτικά και κοινωνικοοικονομικα θέματα καθώς και στην επικαιρότητα. Από το 2023 είναι η αρχισυντακτρια του europost.gr και γράφει καθημερινά για θέματα που αφορούν στην επικαιρότητα και συντονίζει μια ομάδα έμπειρων δημοσιογραφων
Advertisement

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Advertisement

Back to top button