ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Έξι λόγοι γιατί οι Ιταλοί δεν παχαίνουν ενώ τρώνε ποσότητες ζυμαρικών

Advertisement

Στοιχεία αναφέρουν πως ο μέσος Ιταλός τρώει ζυμαρικά περίπου 3-4 φορές την εβδομάδα. Ωστόσο, είναι γεγονός πως αυτό δεν τους επηρεάζει καθόλου στο σωματικό βάρος, κάτι που κάνει εμάς τους υπόλοιπους να ζηλεύουμε και να αναρωτιόμαστε τι κάνουμε λάθος.

Η blogger Elena Davis, η οποία ανεβάζει συχνά ιταλικές συνταγές, εξηγεί σε ένα σύντομο βίντεο τους 6 λόγους που οι Ιταλοί δεν παίρνουν κιλά τρώγοντας σχεδόν καθημερινά μακαρονάδες.

Όπως αναφέρει:

1)Το μέγεθος της μερίδας στα ιταλικά εστιατόρια είναι περίπου το μισό ή το ένα τρίτο από αυτό που σερβίρεται στις ΗΠΑ. Δεδομένου ότι τα ζυμαρικά είναι ένα primo (πρώτο πιάτο) συνήθως δεν υπάρχουν δεύτερα αφού το κρέας/ψάρι/λαχανικά/σαλάτα είναι μετά.

Advertisement

2)Τα ζυμαρικά που μαγειρεύονται Al Dente έχουν χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη. Όσο περισσότερο μαγειρεύετε τα ζυμαρικά, τόσο λιγότερο πυκνά γίνονται και τόσο μεγαλύτερη είναι η αύξηση του γλυκαιμικού φορτίου μετά την κατανάλωσή τους. Άλλος ένας λόγος για να μαγειρεύετε al dente!!

3)Τρώτε μεσογειακή διατροφή με ζυμαρικά. Σερβίρουμε ζυμαρικά με άφθονα λαχανικά, καθώς και φασόλια και πρωτεΐνες, αρωματισμένα με ελαιόλαδο, βότανα και μπαχαρικά, καθώς και μερικά φρούτα για επιδόρπιο. Οι σάλτσες στην Ιταλία τείνουν να είναι πολύ πιο ελαφριές και φτιαγμένες με υγιεινά υλικά.

4)Πηγαίνετε μια βόλτα. Οι Ιταλοί έχουν μια υπέροχη παράδοση, fare una passeggiata (κάντε μια βόλτα ή έναν περίπατο), η οποία συνήθως γίνεται πριν ή μετά το δείπνο.

5)Τα ιταλικά ζυμαρικά παρασκευάζονται από μη γενετικά τροποποιημένο σιτάρι. Όπως και το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης, η Ιταλία αποφεύγει τη φύτευση γενετικά τροποποιημένου (ΓΤΟ) σιταριού. Το ΓΤΟ σιτάρι έχει τροποποιηθεί γενετικά για να αυξήσει την περιεκτικότητά του σε γλουτένη.

6) Έτσι, απολαύστε τα ζυμαρικά σας με μέτρο και μείνετε ευτυχισμένοι!».

Advertisement


Καλλιόπη Χαραλαμποπούλου

Η Καλλιόπη Χαραλαμποπουλου είναι δημοσιογράφος, απόφοιτη του τμήματος Μ.Μ.Ε του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται από το 2004 σε νευραλγικες θέσεις που αφορούν στην επικοινωνία και τη Δημοσιογραφια. Εξειδικευεται σε πολιτικά και κοινωνικοοικονομικα θέματα καθώς και στην επικαιρότητα. Από το 2023 είναι η αρχισυντακτρια του europost.gr και γράφει καθημερινά για θέματα που αφορούν στην επικαιρότητα και συντονίζει μια ομάδα έμπειρων δημοσιογραφων
Advertisement

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Advertisement

Back to top button