ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Υγιεινά κεφτεδάκια φούρνου που θα λατρέψει όλη η οικογένεια

Advertisement

Συνταγή για αφράτα κεφτεδάκια φούρνου, με μυρωδικά, ντομάτα και φέτα που κάνουν τη ζύμη πεντανόστιμη και ζουμερή. Φτιάξτε κεφτεδάκια ψητά στο φούρνο χωρίς τα περιττά λάδια του τηγανίσματος, εύκολα και υγιεινά!

 

Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, το τριμμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, το ψωμί ή τη φρυγανιά, την τριμμένη ντομάτα, τα μυρωδικά, τη μουστάρδα και το αυγό. Χοντροτρίβουμε τη φέτα και την βάζουμε και αυτή στο μίγμα. Προσθέτουμε αλατοπίπερο, 2 κ.σ. λάδι και λίγο χλιαρό νεράκι. Ζυμώνουμε καλά τον κιμά, τουλάχιστον 5 λεπτά, να αφρατέψει και να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Ιδανικά, αφήνουμε τουλάχιστον μισή ώρα το μίγμα να “ανταλλάξει” αρώματα και γεύσεις.

Advertisement

Στρώνουμε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος. Πλάθουμε κεφτεδάκια και τα τοποθετούμε στο ταψί. Ραντίζουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και ψήνουμε στον φούρνο, στους 200°C για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα τα κεφτεδάκια μας.

Μπορούμε να τα απολαύσουμε σκέτα ή να τα σερβίρουμε με σάλτσα ντομάτας.

Καλή όρεξη!

Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή δείτε και τα αφράτα κεφτεδάκια κοτόπουλο στο φούρνο και τα τέλεια μαμαδίστικα μπιφτέκια αφρός

 

Advertisement

 

 


Καλλιόπη Χαραλαμποπούλου

Η Καλλιόπη Χαραλαμποπουλου είναι δημοσιογράφος, απόφοιτη του τμήματος Μ.Μ.Ε του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται από το 2004 σε νευραλγικες θέσεις που αφορούν στην επικοινωνία και τη Δημοσιογραφια. Εξειδικευεται σε πολιτικά και κοινωνικοοικονομικα θέματα καθώς και στην επικαιρότητα. Από το 2023 είναι η αρχισυντακτρια του europost.gr και γράφει καθημερινά για θέματα που αφορούν στην επικαιρότητα και συντονίζει μια ομάδα έμπειρων δημοσιογραφων
Advertisement

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Advertisement

Back to top button