ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Το μυστικό για τα πιο αφράτα καλαμαράκια μαγειρεμένα στο σπίτι

Τα καλαμαράκια είναι ο Νο1 μεζές. Ακόμη και οι άνθρωποι που δεν αρέσκονται στα ψάρια και στα θαλασσινά, γαρίδες και καλαμαράκια σίγουρα θα φάνε! Όμως χρειάζεται να ξέρουμε κάνα δύο μυστικά, για να μας βγουν τα καλαμαράκια αφράτα και τρυφερά και όχι λάστιχο. Πάμε να μαγειρέψουμε καλαμαράκια με το μυστικό για να βγουν μαλακά.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα τηγανιτά καλαμαράκια:

Υλικά
Καλαμαρακια 1 κιλό περίπου
Λεμονι Χυμός από 1
Τσίπουρο 1 ποτηράκι με γλυκάνισο

Για το πανάρισμα
Αλεύρι Για Όλες Τις Χρήσεις 500 γραμμάρια περίπου
Μπέικιν Πάουντερ 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Αλατι Κατά βούληση

Αφού καθαρίζουμε τα καλαμάκια τα βάζουμε να μουλιάσουν στον χυμό λεμονιού και στο τσίπουρο για 1 ώρα. Στη συνέχεια ανακατεύουμε σε ένα αλουμινόχαρτο το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ.

Περνάμε από το αλεύρι τα καλαμαράκια από όλες τις πλευρές και τα τηγανίζουμε σε καυτό ηλιέλαιο μέχρι να γίνουν χρυσά.


Καλλιόπη Χαραλαμποπούλου

Η Καλλιόπη Χαραλαμποπουλου είναι δημοσιογράφος, απόφοιτη του τμήματος Μ.Μ.Ε του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται από το 2004 σε νευραλγικες θέσεις που αφορούν στην επικοινωνία και τη Δημοσιογραφια. Εξειδικευεται σε πολιτικά και κοινωνικοοικονομικα θέματα καθώς και στην επικαιρότητα. Από το 2023 είναι η αρχισυντακτρια του europost.gr και γράφει καθημερινά για θέματα που αφορούν στην επικαιρότητα και συντονίζει μια ομάδα έμπειρων δημοσιογραφων

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα



Back to top button