ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Απολαυστική τυρόπιτα χωρίς φύλλο με λίγες θερμίδες

Advertisement

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα σνακ λαχταριστό, εύκολο και ελαφρύ με λίγες θερμίδες;

H τυρόπιτα είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα σνακ ενώ σε πολλά ελληνικά νοικοκυριά είναι ένα από τα πιάτα που βρίσκονται στο κέντρο των οικογενειακών τραπεζιών. Στη διαδικασία παρασκευής για την τυρόπιτα με 3 υλικά η ευκολία κερδίζει αναμφισβήτητα πόντους ενώ η πλούσια γεύση της την καθιστά μια από τις πιο δελεαστικές συνταγές.

Τα υλικά ήδη υπάρχουν στο ψυγείο επομένως πιάσε χαρτί και στυλό και ετοιμάσου να φτιάξεις την καλύτερη τυρόπιτα που έχεις δοκιμάσει ποτέ.

Υλικά
80 γραμμάτια στραγγιστό γιαούρτι με 2% λιπαρά
2 κ.σ. νιφάδες βρώμης
180 γραμμάρια τριμμένο κίτρινο τυρί (ή φέτα) με χαμηλά λιπαρά

Advertisement

 

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τυλίγουμε το μείγμα σε μια λαδόκολλα. Ψήνουμε σε φούρνο στους 180 βαθμούς (όχι στον αέρα) μέχρι να ροδίσει. Μόλις έχει το επιθυμητό χρώμα βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και απολαμβάνουμε. Κάποιοι χρησιμοποιούν και τοστιέρα για το ψήσιμο.


Καλλιόπη Χαραλαμποπούλου

Η Καλλιόπη Χαραλαμποπουλου είναι δημοσιογράφος, απόφοιτη του τμήματος Μ.Μ.Ε του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται από το 2004 σε νευραλγικες θέσεις που αφορούν στην επικοινωνία και τη Δημοσιογραφια. Εξειδικευεται σε πολιτικά και κοινωνικοοικονομικα θέματα καθώς και στην επικαιρότητα. Από το 2023 είναι η αρχισυντακτρια του europost.gr και γράφει καθημερινά για θέματα που αφορούν στην επικαιρότητα και συντονίζει μια ομάδα έμπειρων δημοσιογραφων
Advertisement

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Advertisement

Back to top button