ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πασχαλινά κουλουράκια πανεύκολα με υπέροχη γεύση

Advertisement

Ποιος δεν θυμάται εκείνες τις μέρες λίγο πριν το Πάσχα που η κουζίνα του σπιτιού μοσχοβολούσε από τα Πασχαλινά κουλουράκια που έψηνε η μαμά; Τα Πασχαλινά κουλουράκια δεν είναι γλύκισμα, είναι ανάμνηση! Η συνταγή τους είναι πολύ εύκολη, αλλά και μια ωραία ευκαιρία να μπείτε στην κουζίνα με τα δικά σας παιδιά. Καλό Πάσχα!

Η πιο εύκολη συνταγή για Πασχαλινά κουλουράκια

Υλικά:

500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
220 γρ. βούτυρο αγελάδος
250 γρ. ζάχαρη άχνη
2 αυγά
2 βανίλιες
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 αυγό για το γυάλισμα

Advertisement

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφρατεύουμε τη ζάχαρη με το βούτυρο και αφού λιώσει η ζάχαρη ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι κοσκινισμένο καθώς και το μπέικιν και τις βανίλιες.
Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα ζυμαράκι το οποίο είναι αφράτο και δεν κολλάει.
Πλάθουμε βαρκάκια, πλεξουδάκια ή ό,τι άλλο σχέδιο μας αρέσει.
Τα περνάμε με αυγό για να τους δώσουμε χρώμα και γυαλάδα.
Ψήνουμε στους 170°C για 12-15 λεπτά.


Καλλιόπη Χαραλαμποπούλου

Η Καλλιόπη Χαραλαμποπουλου είναι δημοσιογράφος, απόφοιτη του τμήματος Μ.Μ.Ε του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται από το 2004 σε νευραλγικες θέσεις που αφορούν στην επικοινωνία και τη Δημοσιογραφια. Εξειδικευεται σε πολιτικά και κοινωνικοοικονομικα θέματα καθώς και στην επικαιρότητα. Από το 2023 είναι η αρχισυντακτρια του europost.gr και γράφει καθημερινά για θέματα που αφορούν στην επικαιρότητα και συντονίζει μια ομάδα έμπειρων δημοσιογραφων
Advertisement

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Advertisement

Back to top button