ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πανεύκολο γιαουρτογλυκό ψυγείου έτοιμο σε 5′ λεπτά

Advertisement

Συνταγή για εύκολο γιαουρτογλυκό για αρχάριες. Δροσερό και ελαφρύ γιαουρτογλυκό με μπισκοτένια βάση από πτι μπερ και άλλα 5 υλικά για το Κυριακάτικο επιδόρπιο αλλά και για κάθε φορά που θέλουμε κάτι γλυκό.

 

 

Φτιάχνεται χωρίς πολλά σκεύη και κόπο και είναι η τέλεια ιδέα για γλυκό αν δεν έχετε μεγάλη εμπειρία στη μαγειρική.

Advertisement

 

Υλικά

Δοσομετρητής
Λήψη Υλικών
Για το εύκολο γλυκό ψυγείου με μπισκότα σε 5′

750 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
250 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1 συσκ. καραμέλα γάλακτος (ζαχαρούχο καραμελωμένο)
2 συσκ. μπισκότα της αρεσκείας σας (απλά ή γεμιστά)

Πανεύκολο γιαουρτογλυκό ψυγείου έτοιμο σε 5′ λεπτά

 

Advertisement

Για το μείγμα

Χτυπάμε πρώτα την κρύα κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή με σύρμα ή μίξερ χειρός.

Προσθέτουμε το γιαούρτι, την καραμέλα γάλακτος, 1 πρέζα αλάτι και απαλά τα ανακατεύουμε με σπάτουλας.

Σπάμε τα μπισκότα σε κομμάτια μικρά μέσα στο μίγμα.

Πανεύκολο γιαουρτογλυκό ψυγείου έτοιμο σε 5′ λεπτά

 

Απαλά ανακατεύουμε να βραχούν.

Είναι η ώρα που προσθέτουμε τα καραμελωμένα αμύγδαλα.

Advertisement

Ανακατεύουμε απαλά.

Θα χρησιμοποιήσουμε τσέρκι, φόρμα με αποσπώμενη βάση ή πυρίμαχο σκεύος.

Ακουμπάμε το τσέρκι δαχτυλίδι πάνω σε δίσκο ή πιατέλα.

Αδειάζουμε και πιέζουμε με το κουτάλι να μην έχει κενά.

Ισιώνουμε την επιφάνεια.

Παγώνουμε στην κατάψυξη για να σερβίρουμε ή το παγώνουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες να σταθεροποιηθεί και να κόβεται σε κομμάτια.

Ξεφορμάρουμε με προσοχή το τσέρκι με την βοήθεια ενός μαχαιριού που το περνάμε περιμετρικά στο τσέρκι να ξεκολλήσει.

Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Περιχύνουμε με καραμέλα γάλακτος ή λιωμένη σοκολάτα.

Γαρνίρουμε με καραμελωμένους ξηρούς καρπούς.

Μυστικά και παραλλαγές
Πρέπει να μείνει αρκετές ώρες στο ψυγείο μέχρι να σφίξει.

Μπορείτε να βάλετε στην κρέμα του σπασμένους καραμελωμένους ξηρούς καρπούς και να γαρνίρετε με σπασμένες μαρέγκες.

Λίγο κακάο στη κρέμα γιαούρτι ή 3 κουταλιές πραλίνα, θα του δώσουν άλλη γεύση, σοκολατένια.

Λιωμένη σοκολάτα μέσα στην κρέμα.

Αυτή η εκδοχή σηκώνει καραμελωμένα και καβουρδισμένα αμύγδαλα.

Advertisement

Αν θέλετε να κάνετε στρατσιατέλα, αφού ανακατέψετε τα υλικά και λιώσετε τη σοκολάτα θα κάνετε στρώσεις στην φόρμα και λιωμένη σοκολάτα σε λεπτές γραμμές.

Επαναλαμβάνουμε.

Το καραμελωμένο ζαχαρούχο το βρίσκετε σε δυο μορφές έτοιμο στο εμπόριο.

Το ένα είναι καραμελωμένο ζαχαρούχο κονσέρβα που είναι σφιχτό γι’ αυτό πρέπει να το βάλετε σε μπεν μαρί να αραιώσει ελαφρά η σύσταση του πριν το χρησιμοποιήσετε, για να ομογενοποιηθεί σωστά.

Η άλλη εκδοχή που θα βρείτε στο εμπόριο είναι η μαρμελάδα καραμέλα γάλακτος σε γυάλινο βάζο, με αραιή σύσταση όπως αυτό που χρησιμοποίησα εγώ στο video.

Αν δεν έχετε στρογγυλό τσέρκι, βάλτε το σε μικρό ταψί να σταθεροποιηθεί.

Το γλυκό ψυγείου με μπισκότα πτι μπερ και καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα διατηρείται στο ψυγείο για 3 ημέρες, και στην κατάψυξη σκεπασμένο για εβδομάδες.

Για το σερβίρισμα

Λίγη καραμέλα γάλακτος dulce de leche (ή λιωμένη σοκολάτα)
Καραμελωμένους ξηρούς καρπούς

Διαβάστε επίσης: Μπισκοτογλυκό ψυγείου με πτι μπερ έτοιμο σε χρόνο ρεκόρ


Καλλιόπη Χαραλαμποπούλου

Η Καλλιόπη Χαραλαμποπουλου είναι δημοσιογράφος, απόφοιτη του τμήματος Μ.Μ.Ε του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται από το 2004 σε νευραλγικες θέσεις που αφορούν στην επικοινωνία και τη Δημοσιογραφια. Εξειδικευεται σε πολιτικά και κοινωνικοοικονομικα θέματα καθώς και στην επικαιρότητα. Από το 2023 είναι η αρχισυντακτρια του europost.gr και γράφει καθημερινά για θέματα που αφορούν στην επικαιρότητα και συντονίζει μια ομάδα έμπειρων δημοσιογραφων
Advertisement

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Advertisement

Back to top button