ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Μαμαδίστικη ομελέτα με λίγες θερμίδες για όλη την ημέρα

Advertisement

Μία εύκολη ομελέτα για brunch, κάνει επίσης ένα υπέροχο πρωινό, μεσημεριανό ή βραδινό. Όταν προετοιμαστούν σωστά και με μερικές μικρές αλλαγές μπορεί να γίνει μια πραγματικά υγιεινή συνταγή με λίγες θερμίδες.

Αυτή η συνταγή ομελέτας με λίγες θερμίδες έχει όλα όσα αγαπάτε σε αυτό το brunch. Ελαφριά και αφράτα αυγά με πολλά φρέσκα λαχανικά, αλλά με λιγότερες θερμίδες και λιπαρά! Είναι υγιεινό, νόστιμο και τέλεια καρυκευμένο. Το brunch του Σαββατοκύριακου δεν θα ήταν πλήρες χωρίς την ομελέτα. Είναι ένα από τα πιο ευέλικτα πιάτα και μπορεί να ντυθεί επάνω με διάφορους τρόπους.

Συστατικά

Ασπράδια αυγών: Αντί να χρησιμοποιείτε ολόκληρα αυγά, η χρήση ασπράδιων μειώνει σημαντικά τον αριθμό των θερμίδων εξαλείφοντας τον κρόκο του αυγού. Θα χρειαστείτε περίπου 3 ασπράδια αυγών ανά ομελέτα.

Advertisement

Γάλα με χαμηλά λιπαρά: Η χρήση γάλακτος με χαμηλά λιπαρά βοηθάει στην ελαφρότητα αυτής της συνταγής.

Ελαιόλαδο: Ένα υγιεινό λάδι για χρήση στη μαγειρική, χρειάζεστε μόνο ένα κουταλάκι του γλυκού για να βοηθήσετε το αυγό να κολλήσει στο τηγάνι.

Μπαχαρικά: Μου αρέσει πολύ να προσθέτω μπαχαρικά στις ομελέτες μου. Προσθέτει τόνους γεύσης χωρίς να προσθέτει θερμίδες ή λίπος. Προτείνω μια πρέζα αλάτι, μαύρο πιπέρι, σπόρους καφέ μουστάρδας και κουρκουμά (δίνει και κίτρινο χρώμα στην ομελέτα).

Φρέσκα λαχανικά: Όταν πρόκειται να προσθέσετε λαχανικά, μπορείτε να γίνετε όσο δημιουργικοί θέλετε! Χρησιμοποιήστε ότι έχετε στο ψυγείο σας. Τα αγαπημένα μου για χρήση περιλαμβάνουν πράσινη πιπεριά, κόκκινη πιπεριά, πράσινο κρεμμύδι, φρέσκο ​​σπανάκι, ντοματίνια ή φρέσκα μανιτάρια. Όποια και αν διαλέξετε θα είναι μια νόστιμη γέμιση!

Προαιρετικό τυρί: Αν θέλετε να προσθέσετε τυρί στην ομελέτα σας, προτείνω τυρί παρμεζάνα, τυρί τσένταρ με χαμηλά λιπαρά ή μια μικρή ποσότητα κοφτερό τσένταρ. Δεν προτείνω τυριά χωρίς λιπαρά γιατί δεν λιώνουν και αυτά!

Advertisement

Οδηγίες
Προετοιμασία για τα αυγά: Συνδυάστε λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι, σπόρους μουστάρδας, κουρκουμά και τρία άψητα ασπράδια αυγών και γάλα χαμηλών λιπαρών σε ένα μικρό μπολ. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Προετοιμασία για τα λαχανικά: Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, σοτάρετε τα λαχανικά σας σε 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο για 3-5 λεπτά μέχρι να ψηθούν ελαφρά.


Καλλιόπη Χαραλαμποπούλου

Η Καλλιόπη Χαραλαμποπουλου είναι δημοσιογράφος, απόφοιτη του τμήματος Μ.Μ.Ε του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται από το 2004 σε νευραλγικες θέσεις που αφορούν στην επικοινωνία και τη Δημοσιογραφια. Εξειδικευεται σε πολιτικά και κοινωνικοοικονομικα θέματα καθώς και στην επικαιρότητα. Από το 2023 είναι η αρχισυντακτρια του europost.gr και γράφει καθημερινά για θέματα που αφορούν στην επικαιρότητα και συντονίζει μια ομάδα έμπειρων δημοσιογραφων
Advertisement

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Advertisement

Back to top button