ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Άπαιχτη παραλλαγή: Το πιο γευστικό αμερικάνικο cheesecake που θα γλείφετε τα δάχτυλα σας!

Advertisement

Το καλοκαίρι όλοι θέλουμε ένα δροσιστικό γλυκάκι μετά το φαγητό. Είτε αυτό είναι παγωτό είτε κάποιο γλυκό ψυγείου. Η απόλυτη όμως απόλαυση κρύβεται σε αυτό το αμερικάνικο cheesecake που έχει κλέψει καρδιές.

Δείτε πως θα φτιάξετε το αμερικάνικο cheesecake:

Υλικά

Βάση:

  • 300-310 γρ μπισκότα γεμιστά
  • 1/4 φλ ανάλατο βούτυρο, λιωμένο

Κρέμα:

Advertisement
  • 1/4 φλ κρέμα γάλακτος
  • 600 γρ τυρί κρέμα, με πλήρη λιπαρά
  • 1 φλ ζάχαρη κρυσταλλική (ή 1 3/4 φλ άχνη)
  • 4 αυγά
  • 3 κσ αλεύρι
  • 1 βανίλια ή 1/2 κγ εκχύλισμα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 100-150 γρ σοκολάτα γάλακτος, κομμένη

Οδηγίες μαγειρέματος

Για τη βάση:

  • Ξεκινάμε αφαιρώντας τη γέμιση από τα μπισκότα.
  • Κάνουμε τα μπισκότα “σκόνη”, είτε στο χέρι, είτε στο μίξερ.
  • Βάζουμε σ’ ένα τσέρκι τα θρυμματισμένα μπισκότα και το βούτυρο, ανακατεύουμε και πατάμε, σχηματίζοντας τη βάση.
  • Σπάμε πάλι τα μπισκότα, πιο καλά αυτή τη φορά και τα πατάμε ξανά και ξανά με βαζάκι, που πιέζουμε κυκλικά. Ιδανικά το βαζάκι είναι βαρύ, με περιεχόμενο

Η γέμιση των μπισκότων:

  • Βάζουμε σ’ ένα κατσαρολάκι τη γέμιση των μπισκότων που αφαιρέσαμε πριν μαζί με τη κρέμα γάλακτος, στη μεγαλύτερη ένταση κι ανακατεύουμε ΣΥΝΕΧΩΣ με αυγοδάρτη. Είναι έτοιμο σε δευτερόλεπτα!!
  • Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη.
  • Λιώνουμε τη σοκολάτα (σε μπεν μαρί, ή πολύ προσεκτικά στο μικροκυμάτων)
  • Πριν τη χρησιμοποιήσουμε, την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Για την κρέμα

  • Χτυπάμε (πχ με αυγοδάρτη) όλα τα υλικά της κρέμας, με πρώτα το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη.
  • Συνεχίζουμε με τη λιωμένη γέμιση των μπισκότων.
  • Προσθέτουμε τα αυγά και τα χτυπάμε ένα-ένα.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
  • Μεταφέρουμε γύρω στο 1/3 του μείγματος της γέμισης σε άλλο σκεύος.
  • Προσθέτουμε και τη λιωμένη σοκολάτα κι ανακατεύουμε καλά.
  • Βάζουμε την υπόλοιπη γέμιση στο τσέρκι (πάνω απ’ τη βάση).
  • Με ένα κουτάλι πετάμε σε διάφορα σημεία το μείγμα της σοκολάτας.
  • Βυθίζουμε το πίσω μέρος ενός κουταλιού/ πιρουνιού κι ενώνουμε (κυκλικά) τα σημεία.

Ψήσιμο και ψύξη:

  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 250⁰ για 10 λεπτά ακριβώς!
  • Χαμηλώνουμε αμέσως στους 100⁰ και ψήνουμε για 1 ώρα.
  • Μετά, κλείνουμε το φούρνο ΑΛΛΑ αφήνουμε το γλυκό μέσα ακόμα 1 ώρα.
  • Έπειτα το βγάζουμε και περιμένουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες.
    Έτοιμο!


Advertisement

Καλλιόπη Χαραλαμποπούλου

Η Καλλιόπη Χαραλαμποπουλου είναι δημοσιογράφος, απόφοιτη του τμήματος Μ.Μ.Ε του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται από το 2004 σε νευραλγικες θέσεις που αφορούν στην επικοινωνία και τη Δημοσιογραφια. Εξειδικευεται σε πολιτικά και κοινωνικοοικονομικα θέματα καθώς και στην επικαιρότητα. Από το 2023 είναι η αρχισυντακτρια του europost.gr και γράφει καθημερινά για θέματα που αφορούν στην επικαιρότητα και συντονίζει μια ομάδα έμπειρων δημοσιογραφων
Advertisement

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Advertisement

Back to top button