Το καλοκαίρι όλοι θέλουμε ένα δροσιστικό γλυκάκι μετά το φαγητό. Είτε αυτό είναι παγωτό είτε κάποιο γλυκό ψυγείου. Η απόλυτη όμως απόλαυση κρύβεται σε αυτό το αμερικάνικο cheesecake που έχει κλέψει καρδιές.
Δείτε πως θα φτιάξετε το αμερικάνικο cheesecake:
Υλικά
Βάση:
- 300-310 γρ μπισκότα γεμιστά
- 1/4 φλ ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
Κρέμα:
Advertisement
- 1/4 φλ κρέμα γάλακτος
- 600 γρ τυρί κρέμα, με πλήρη λιπαρά
- 1 φλ ζάχαρη κρυσταλλική (ή 1 3/4 φλ άχνη)
- 4 αυγά
- 3 κσ αλεύρι
- 1 βανίλια ή 1/2 κγ εκχύλισμα
- 1 πρέζα αλάτι
- 100-150 γρ σοκολάτα γάλακτος, κομμένη
Οδηγίες μαγειρέματος
Για τη βάση:
- Ξεκινάμε αφαιρώντας τη γέμιση από τα μπισκότα.
- Κάνουμε τα μπισκότα “σκόνη”, είτε στο χέρι, είτε στο μίξερ.
- Βάζουμε σ’ ένα τσέρκι τα θρυμματισμένα μπισκότα και το βούτυρο, ανακατεύουμε και πατάμε, σχηματίζοντας τη βάση.
- Σπάμε πάλι τα μπισκότα, πιο καλά αυτή τη φορά και τα πατάμε ξανά και ξανά με βαζάκι, που πιέζουμε κυκλικά. Ιδανικά το βαζάκι είναι βαρύ, με περιεχόμενο
Η γέμιση των μπισκότων:
- Βάζουμε σ’ ένα κατσαρολάκι τη γέμιση των μπισκότων που αφαιρέσαμε πριν μαζί με τη κρέμα γάλακτος, στη μεγαλύτερη ένταση κι ανακατεύουμε ΣΥΝΕΧΩΣ με αυγοδάρτη. Είναι έτοιμο σε δευτερόλεπτα!!
- Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη.
- Λιώνουμε τη σοκολάτα (σε μπεν μαρί, ή πολύ προσεκτικά στο μικροκυμάτων)
- Πριν τη χρησιμοποιήσουμε, την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Για την κρέμα
- Χτυπάμε (πχ με αυγοδάρτη) όλα τα υλικά της κρέμας, με πρώτα το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη.
- Συνεχίζουμε με τη λιωμένη γέμιση των μπισκότων.
- Προσθέτουμε τα αυγά και τα χτυπάμε ένα-ένα.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
- Μεταφέρουμε γύρω στο 1/3 του μείγματος της γέμισης σε άλλο σκεύος.
- Προσθέτουμε και τη λιωμένη σοκολάτα κι ανακατεύουμε καλά.
- Βάζουμε την υπόλοιπη γέμιση στο τσέρκι (πάνω απ’ τη βάση).
- Με ένα κουτάλι πετάμε σε διάφορα σημεία το μείγμα της σοκολάτας.
- Βυθίζουμε το πίσω μέρος ενός κουταλιού/ πιρουνιού κι ενώνουμε (κυκλικά) τα σημεία.
Ψήσιμο και ψύξη:
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 250⁰ για 10 λεπτά ακριβώς!
- Χαμηλώνουμε αμέσως στους 100⁰ και ψήνουμε για 1 ώρα.
- Μετά, κλείνουμε το φούρνο ΑΛΛΑ αφήνουμε το γλυκό μέσα ακόμα 1 ώρα.
- Έπειτα το βγάζουμε και περιμένουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες.
Έτοιμο!
Advertisement
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα