ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πανεύκολο σπιτικό παγωτό “σάντουιτς” με ζαχαρούχο γάλα και μπισκότα

Advertisement

Το παγωτό μπορεί για πολλούς να θεωρείται καλοκαιρινό γλυκό, ωστόσο υπάρχει και αυτή η κατηγορία ανθρώπων, που απολαμβάνει να καταναλώνει παγωτό καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, ακόμα κι όταν η θερμοκρασία κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα. Και μπορεί με βάση τον γενικό κανόνα που υπάρχει για τα γλυκά, να θεωρείται ανθυγιεινή τροφή για τον οργανισμό μας, ωστόσο οι διατροφολόγοι έρχονται να ανακοινώσουν μια νέα άποψη.

 

Πανεύκολο σπιτικό παγωτό “σάντουιτς” με ζαχαρούχο γάλα και μπισκότα

Τελικά, το παγωτό όχι μόνο δε βλάπτει τον οργανισμό σου, αν καταναλώνεται με μέτρο, αλλά μπορεί να έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία σου, παρά το γεγονός ότι είναι μια τροφή με μπόλικες θερμίδες, περιέχει ζάχαρη και λιπαρά. Σύμφωνα με τη διατροφολόγο Εντουΐνα Κλαρκ, το παγωτό έχει ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό μας σε σύγκριση με άλλα γλυκά, ακόμα κι όταν καταναλώνεται σε καθημερινή βάση.

Πάμε να δούμε την πανεύκολη συνταγή για σπιτικό παγωτό που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

 

Advertisement

Υλικά:

400 γρ. Κρέμα γάλακτος 35%, παγωμένη
400 γρ. Ζαχαρούχο γάλα
250 γρ. Τυρί κρέμα
40 Τμχ. μπισκότα τις επιλογής σας
100 γρ. Ξηροί καρποί της επιλογής σας
2-3 κ.σ. Πραλίνα φουντουκιού ή Καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα

Για το σερβίρισμα
200 γρ. Κουβερτούρα
400 γρ. Λευκή κουβερτούρα
Διάφορες σοκολατένιες τρούφες

Εκτέλεση:

• Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος με το σύρμα, σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα για 3 λεπτά, μέχρι να αποκτήσει υφή γιαουρτιού.
• Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
• Βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ, προσθέτουμε το φουντούκι, το αμύγδαλο και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
• Σε ένα ταψί 25×35 εκ. απλώνουμε σταυρωτά μεμβράνη ώστε να εφάπτεται των εσωτερικών πλευρών του και αφήνουμε να προεξέχει τουλάχιστον 15 εκ. από κάθε πλευρά, για να μπορέσουμε να τυλίξουμε το παγωτό στη συνέχεια.
• Απλώνουμε στη βάση του ταψιού μια στρώση από τα μπισκότα.
• Αδειάζουμε πάνω από τα μπισκότα το μείγμα του παγωτού, ώστε να σκεπάσει τα μπισκότα.
• Προσθέτουμε διάσπαρτα με ένα κουταλάκι του γλυκού το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα, με μια μαρίζ ανακατεύουμε να απλωθεί παντού.
• Απλώνουμε πάνω από το μείγμα τα υπόλοιπα μπισκότα.
• Καλύπτουμε το παγωτό με τη μεμβράνη και μεταφέρουμε στην κατάψυξη, για τουλάχιστον 8 ώρες.
• Μόλις είναι έτοιμο το ξεφορμάρουμε, αφαιρούμε τη μεμβράνη προσεκτικά και κόβουμε σε κομμάτια σύμφωνα με το μέγεθος των μπισκότων που έχουμε επιλέξει.
• Προσθέτουμε τις σοκολάτες ξεχωριστά σε δύο διαφορετικά μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό στα 800 Watt.
• Αν δεν έχουμε φούρνο μικροκυμάτων, λιώνουμε τις σοκολάτες σε δύο διαφορετικά μπεν μαρί.
• Βάζουμε τις τρούφες που έχουμε επιλέξει σε διαφορετικά μπολ.
• Βουτάμε διαδοχικά τα σάντουιτς του παγωτού στη σοκολάτα της αρεσκείας μας και μετά κατευθείαν σε οποία τρούφα επιθυμούμε και σερβίρουμε.

Advertisement

 

 


Advertisement

Advertisement


Καλλιόπη Χαραλαμποπούλου

Η Καλλιόπη Χαραλαμποπουλου είναι δημοσιογράφος, απόφοιτη του τμήματος Μ.Μ.Ε του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται από το 2004 σε νευραλγικες θέσεις που αφορούν στην επικοινωνία και τη Δημοσιογραφια. Εξειδικευεται σε πολιτικά και κοινωνικοοικονομικα θέματα καθώς και στην επικαιρότητα. Από το 2023 είναι η αρχισυντακτρια του europost.gr και γράφει καθημερινά για θέματα που αφορούν στην επικαιρότητα και συντονίζει μια ομάδα έμπειρων δημοσιογραφων
Advertisement

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Back to top button