Το πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου με cheesecake με γιαούρτι και μασκαρπόνε θα σε στείλει στα ουράνια.
Δείτε πως θα φτιάξετε το cheesecake με γιαούρτι:
Υλικά
Κρέμα
- 500 γρ μασκαρπόνε
- 250 γρ γιαούρτι στραγγιστό ή ένα κεσεδάκι Quark
- 50 γρ ζάχαρη άχνη
- 1 φιαλίδιο βανιλλίνη ή μερικές σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας
Βάση μπισκότου
- 250 γρ μπισκότα τύπου Digestive
- 100 γρ λιωμένο βούτυρο
- Μαρμελάδα
- 200 γρ μαρμελάδα (ιδανικά χωρίς ζάχαρη) αραιωμένη με λίγο νερό
Το υπέρτατο καλοκαιρινό γλυκό ψυγείου με cheesecake και γιαούρτι έτοιμο σε 10 λεπτά
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ή και μούλτι, βάζουμε τα μπισκότα και τα κάνουμε σκόνη, βάζουμε το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύουμε και τα στρώνουμε στο δοχείο μας (ταψάκι ή και ταπερ), πατάμε με το χέρι τη βάση μας.
- Τοποθετούμε στο ψυγείο το ταψάκι με τη βάση για 1 ωρίτσα να σφίξει το βούτυρο.
- Σε ένα μπολ με ένα σύρμα ανακατεύουμε τα τυριά με το γιαούρτι τη ζάχαρη και τη βανίλια για περίπου 3 λεπτά. Σε ένα άλλο σκεύος, ανακατεύουμε τη μαρμελάδα με το νερό. Μόλις σφίξει η βάση, απλώνουμε επάνω της τη κρέμα με ένα κουτάλι, απαλά να μη τραβήξουμε τα μπισκότα.
- Τέλος απλώνουμε και τη μαρμελάδα, σκεπάζουμε το δοχείο με ένα καπάκι ή ζελατινη και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε χωρίς τύψεις,
Διαβάστε επίσης:
Εντυπωσιακό και δροσερό γλυκό ψυγείου με φραμπουάζ, έτοιμο σε 15 λεπτά

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα