ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Το μυστικό για την πιο νόστιμη και αφράτη στριφτή τυρόπιτα με ξύδι και 1 ακόμα υλικό

Advertisement

Η πιο νόστιμη συνταγή για αφράτη στριφτή τυρόπιτα που δε θα μπορεί να αντισταθεί μέχρι και ο πιο δύσκολος επισκέπτης!

Το μυστικό για να διατηρηθεί η ζύμη αφράτη είναι λίγο ξύδι σε συνδυασμό με τη σόδα που δίνουν ένα αποτέλεσμα μαγικό.

Υλικά

  • 400 γρ αλεύρι
  • 30 γρ ηλιέλαιο
  • 30γρ ξύδι
  • 1 αυγό
  • 1 κ.γ αλάτι
  • 1 κ.σ ζάχαρη
  • 1/2 κουτακι σόδα(150γρ)
  • Τυρί τριμμένο
  • Σουσάμι η παπαρουνόσπορο (προεραιτικά)

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε το αυγό με τα υγρά, προσθέτουμε λίγο, λίγο το αλεύρι, που έχουμε αναμείξει αλάτι και ζάχαρη, με τη σόδα σιγά, σιγά μέχρι να πάρουμε μια μαλακή ζύμη.
  • Αφήνουμε 1ωρα να ξεκουρ6αστει και χωρίζουμε σε 8 κομμάτια
  • Ανοίγουμε λεπτό φύλλο κάθε κομμάτι, χωρίζουμε στα 2 και προσθέτουμε τυρί στην μεγάλη πλευρά
  • Ρολάρουμε να γίνει μπαστούνι και φτιάχνουμε τη στριφτή πιτούλα
  • Αλείφουμε με λίγο γάλα, ρίχνουμε σουσάμι η παπαρουνόσπορο και ψήνουμε στους 200ο για 30′

Καλλιόπη Χαραλαμποπούλου

Η Καλλιόπη Χαραλαμποπουλου είναι δημοσιογράφος, απόφοιτη του τμήματος Μ.Μ.Ε του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται από το 2004 σε νευραλγικες θέσεις που αφορούν στην επικοινωνία και τη Δημοσιογραφια. Εξειδικευεται σε πολιτικά και κοινωνικοοικονομικα θέματα καθώς και στην επικαιρότητα. Από το 2023 είναι η αρχισυντακτρια του europost.gr και γράφει καθημερινά για θέματα που αφορούν στην επικαιρότητα και συντονίζει μια ομάδα έμπειρων δημοσιογραφων
Advertisement

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Advertisement

Back to top button