FeaturedΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σπύρος Σούλης: Ο πανεύκολος τρόπος για να αντιμετωπίσουμε τον πόνο από το τσίμπημα τσούχτρας

Advertisement

Σπύρος Σούλης: Το καλοκαίρι είναι η ιδανική περίοδος για βουτιές, ηλιοθεραπεία και ανεμελιά στις παραλίες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όλα θα είναι ρόδινα.

 

Σπύρος Σούλης: Ο πανεύκολος τρόπος για να αντιμετωπίσουμε τον πόνο από το τσίμπημα τσούχτρας

 

Advertisement

Καθώς κολυμπάτε ανέμελα, νιώθετε ότι βρίσκεστε στον παράδεισο, αλλά ξαφνικά ένα δυνατό τσίμπημα σας επαναφέρει στην πραγματικότητα.

Ναι, σας τσίμπησε τσούχτρα!

Αντί να αρχίσετε να φωνάζετε και να τρομάξετε τους άλλους λουόμενους, είναι καλύτερο να γνωρίζετε πώς να αντιμετωπίσετε το τσίμπημα με τον πιο ανώδυνο τρόπο.

Οι τσούχτρες είναι μια δυσάρεστη καλοκαιρινή απειλή, καθώς το τσίμπημά τους προκαλεί έντονο πόνο. Αν είστε αλλεργικοί, η κατάσταση μπορεί να επιδεινωθεί. Σε αυτή την περίπτωση, πηγαίνετε αμέσως στο πλησιέστερο νοσοκομείο ή κέντρο υγείας για πρώτες βοήθειες.

Αν δεν είστε αλλεργικοί, ακολουθήστε τις οδηγίες του Σπύρου Σούλη για να μειώσετε τον πόνο.

Advertisement

Αφού βγείτε από το νερό, αν η τσούχτρα έχει κολλήσει πάνω σας, αφαιρέστε προσεκτικά τα πλοκάμια της χωρίς να χρησιμοποιήσετε γυμνά χέρια. Μην πανικοβληθείτε από την έντονη κοκκινίλα που θα εμφανιστεί.

Δείτε επίσης: Ούτε που μας πέρασαν από το μυαλό: Ο Σπύρος Σούλης δείχνει τα κόλπα για να μοιάζει το μπάνιο με σπα 5άστερου ξενοδοχείου

Δείτε πώς να αντιμετωπίσετε το τσίμπημα από τσούχτρα

Το θαλασσινό νερό θα αποδειχθεί σωτήριο. Εφόσον έχετε αφαιρέσει την τσούχτρα από το σημείο που σας τσίμπησε ρίξτε άφθονο θαλασσινό νερό στην περιοχή της κοκκινίλας έτσι ώστε να γίνει σωστός καθαρισμός από τα πλοκάμια και το δηλητήριο που θα σας έχουν αφήσει. Εναλλακτικά μπορείτε να τρίψετε το σημείο με άμμο, που ίσως πονέσει ελαφρώς, ή να ρίξετε λευκό ξίδι στο σημείο του τσιμπήματος. Μια ακόμα ιδανική επιλογή -δύσκολη για την παραλία- είναι να ρίξετε ένα διάλυμα μαγειρικής σόδας που θα εξοντώσει τα κεντριά.

Ο Σπύρος Σούλης εξηγεί πως θα αντιμετωπίσετε το τσίμπημα από τσούχτρα

Δείτε όλα όσα πρέπει να κάνετε αν σας τσιμπήσει τσούχτρα για να μην σας αγχώνει τίποτα ούτε στην παραλία.
Δείτε όλα όσα πρέπει να κάνετε αν σας τσιμπήσει τσούχτρα για να μην σας αγχώνει τίποτα ούτε στην παραλία.

Παγώστε την περιοχή. Όλο και κάπου θα μπορέσετε να βρείτε πάγο ή κάποιο παγωμένο μπουκάλι με νερό. Σκοπός σας να παγώσετε την περιοχή του τσιμπήματος έτσι ώστε να ανακουφιστείτε από τον πόνο και να περιορίσετε την κοκκινίλα.

Κρέμα η σωτήρια. Καλά τα γιατροσόφια τουλάχιστον για τις πρώτες ώρες του τσιμπήματος. Μετά, όμως, θα ήταν καλύτερα να απευθυνθείτε σε ένα φαρμακείο. Μια κορτιζονούχα αλοιφή θα σας ανακουφίσει από τον πόνο και θα περιορίσει την κοκκινίλα. Τώρα αν το σημείο του τσιμπήματος είναι μεγάλο η λήψη αντισταμινικών χαπιών κρίνεται απαραίτητη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα παραπάνω ισχύουν εφόσον δεν είστε αλλεργικοί. Αν όμως είστε και δεν το γνωρίζετε, συμπτώματα όπως ναυτία, δυσκολία στην αναπνοή, ζάλη, χαμηλή αρτηριακή πίεση, ταχυκαρδία ή τάση για εμετό, θα πρέπει να σας ανησυχήσουν και να σας οδηγήσουν άμεσα στο νοσοκομείο.

Advertisement

Πηγή: spirossoulis.com


Καλλιόπη Χαραλαμποπούλου

Η Καλλιόπη Χαραλαμποπουλου είναι δημοσιογράφος, απόφοιτη του τμήματος Μ.Μ.Ε του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται από το 2004 σε νευραλγικες θέσεις που αφορούν στην επικοινωνία και τη Δημοσιογραφια. Εξειδικευεται σε πολιτικά και κοινωνικοοικονομικα θέματα καθώς και στην επικαιρότητα. Από το 2023 είναι η αρχισυντακτρια του europost.gr και γράφει καθημερινά για θέματα που αφορούν στην επικαιρότητα και συντονίζει μια ομάδα έμπειρων δημοσιογραφων
Advertisement

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Advertisement

Back to top button