ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πεντανόστιμο και αφράτο μπισκοτογλυκό ψυγείου, έτοιμο στη στιγμή

Advertisement

Το μπισκοτογλυκό ψυγείου είναι το πιο εύκολο γλυκό και είναι ιδανικό για όλες τις στιγμές της ημέρας. Ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι, θέλουμε κάτι δροσερό μετά το απογευματινό μας μπανακι!

 

Πεντανόστιμο και αφράτο μπισκοτογλυκό ψυγείου, έτοιμο στη στιγμή

 

Advertisement

Υλικά
-1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
-15 κοφτές κ.σ. άνθος αραβοσίτου με άρωμα βανίλιας
-10 κοφτές κ.σ. ζάχαρη
-1,5 λίτρο φρέσκο γάλα πλήρες
-1 σοκολάτα κουβερτούρα
-100 γρ. τρούφα

Εκτέλεση
Γεμίζουμε ένα φλιτζάνι μέχρι τη μέση με γάλα και το υπόλοιπο το βάζουμε σε μία κατσαρόλα για να ζεσταθεί, σε μέτρια θερμοκρασία.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη μόλις ζεσταθεί το γάλα και ανακατεύουμε ανά διαστήματα.

Ρίχνουμε στην κούπα με το γάλα το άνθος αραβοσίτου και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί πλήρως.

Μόλις το γάλα ζεσταθεί καλά το αφαιρούμε από την εστία και προσθέτουμε το μείγμα με το άνθος αραβοσίτου.

Advertisement

Ανακατεύουμε καλά και μεταφέρουμε πάλι την κατσαρόλα στην εστία. Σε λίγο χρόνο και με συνεχές ανακάτεμα το μίγμα μας θα πήξει και θα είναι έτοιμο.

Κόβουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια και την βάζουμε σε ένα μεγάλο μπωλ. Προσθέτουμε τη μισή κρέμα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να γίνει ομοιόμορφη και λεία η κρέμα σοκολάτας.

Σε ένα τεράγωνο τάπερ ή ένα πυρέξ διαμέτρου 25x25cm περίπου τοποθετούμε μία στρώση από τα μπισκότα πτι μπερ και από πάνω, σιγά σιγά και με προσοχή, ρίχνουμε την κρέμα σοκολάτας.

Περιμένουμε λίγα λεπτά να πέσει η θερμοκρασία της και τοποθετούμε προσεκτικά άλλη μια στρώση μπισκότα από πάνω.

Μετά ολοκληρώνουμε το μπισκοτογλυκό με την κρέμα βανίλιας και στο τέλος πασπαλίζουμε από πάνω του την τρούφα.

Μόλις το μπισκοτογλυκό έρθει σε θερμοκρασία δωματίου το τοποθετούμε στο ψυγείο για το βράδυ και αναμένουμε υπομονετικά το επόμενο πρωί.

Το πιο καλοκαιρινό γλυκό ψυγείου είναι έτοιμο προς απόλαυση!

Advertisement

Καλλιόπη Χαραλαμποπούλου

Η Καλλιόπη Χαραλαμποπουλου είναι δημοσιογράφος, απόφοιτη του τμήματος Μ.Μ.Ε του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται από το 2004 σε νευραλγικες θέσεις που αφορούν στην επικοινωνία και τη Δημοσιογραφια. Εξειδικευεται σε πολιτικά και κοινωνικοοικονομικα θέματα καθώς και στην επικαιρότητα. Από το 2023 είναι η αρχισυντακτρια του europost.gr και γράφει καθημερινά για θέματα που αφορούν στην επικαιρότητα και συντονίζει μια ομάδα έμπειρων δημοσιογραφων
Advertisement

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Advertisement

Back to top button