ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Απίθανο γλυκό ψυγείου με σαβαγιάρ σαν τιραμισού για τον Δεκαπενταύγουστο

Advertisement

Συνταγή για δίχρωμο γλυκό ψυγείου σαν τιραμισού με βάση από σαβαγιάρ και πασπαλισμένο με κακάο. Το πιο δροσερό γλυκό του καλοκαιριού για το τραπέζι του Δεκαπενταύγουστου από τους φίλους μας Foodaholics.

 

Απίθανο γλυκό ψυγείου με σαβαγιάρ σαν τιραμισού για τον Δεκαπενταύγουστο

 

Advertisement

Υλικά
καφές 3-4 κουταλιές
νερό 350 ml ζεστό
κονιάκ 50 ml
σαβαγιάρ 30
Για τη σοκολατένια σαντιγί
κουβερτουρα 100 γραμμάρια
κρεμα γαλακτος 200 ml
μασκαρπονε 100 γραμμάρια
μερεντα 50 γραμμάρια
Για τη λευκή σαντιγί
λευκή κουβερτούρα 150 γραμμάρια
κρεμα γαλακτος 200 ml
μασκαρπονε 100 γραμμάρια
Για το πασπάλισμα
κακαο 100 γραμμάρια περίπου κοσκινισμένο

 

Απίθανο γλυκό ψυγείου με σαβαγιάρ σαν τιραμισού για τον Δεκαπενταύγουστο

Το τιραμισού είναι υπέροχο αλλά σήμερα θα σας δείξουμε ένα γλυκό ψυγείου που το αντιγράφει. Είναι το ιδανικό “τιραμισού” με σοκολάτα λευκή και μερέντα ή όποια πραλίνα φουντουκιού έχετε που είναι σκέτος αφρός και δροσερό. Δοκιμάστε αυτό το γλυκό ψυγείου με σαβαγιάρ και για το τραπέζι του Δεκαπενταύγουστου.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με σαβαγιάρ σα τιραμισού για τον Δεκαπενταύγουστο:

Advertisement

Εκτέλεση για το σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με σαβαγιάρ σα τιραμισού για τον Δεκαπενταύγουστο
Αρχικά διαλύουμε τον καφέ στο ζεστό νερό και ανακατεύουμε το μείγμα με το κονιάκ. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Ενσωματώνουμε στη σαντιγί την λιωμένη κουβερτούρα, το μασκαρπόνε και την μερέντα.

Απίθανο γλυκό ψυγείου με σαβαγιάρ σαν τιραμισού για τον Δεκαπενταύγουστο

 

Βουτάμε τα μισά σαβαγιάρ στο μείγμα του καφέ και τα στρώνουμε σε μία φόρμα 30×20 εκατοστών με λαδόκολλα. Απλώνουμε από πάνω την κρέμα σοκολάτας και από πάνω άλλη μία στρώση σαβαγιάρ βουτηγμένα στον καφέ.

Λιώνουμε την λευκή κουβερτούρα σε μπεν μαρί και χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Ενσωματώνουμε στη σαντιγί το μασκαρπόνε και την χλιαρή λιωμένη λευκή κουβερτούρα. Απλώνουμε την λευκή σαντιγί στη φόρμα και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες. Έπειτα το ξεφορμάρουμε και το πασπαλίζουμε με κοσκινισμένο κακάο.

Απίθανο γλυκό ψυγείου με σαβαγιάρ σαν τιραμισού για τον Δεκαπενταύγουστο

Advertisement

 

 

 


Καλλιόπη Χαραλαμποπούλου

Η Καλλιόπη Χαραλαμποπουλου είναι δημοσιογράφος, απόφοιτη του τμήματος Μ.Μ.Ε του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται από το 2004 σε νευραλγικες θέσεις που αφορούν στην επικοινωνία και τη Δημοσιογραφια. Εξειδικευεται σε πολιτικά και κοινωνικοοικονομικα θέματα καθώς και στην επικαιρότητα. Από το 2023 είναι η αρχισυντακτρια του europost.gr και γράφει καθημερινά για θέματα που αφορούν στην επικαιρότητα και συντονίζει μια ομάδα έμπειρων δημοσιογραφων
Advertisement

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Advertisement

Back to top button