ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πεντανόστιμο σουφλέ ζυμαρικών από τον Άκη Πετρετζίκη: Έτοιμο στο πι και φι

Advertisement

Φτιάξτε το πιο εύκολο και νόστιμο σουφλέ με τριμμένα τυριά, ζαμπόν και ψωμί του τοστ! Ιδανικό για ένα τέλειο κυρίως γεύμα!

 

Πεντανόστιμο σουφλέ ζυμαρικών από τον Άκη Πετρετζίκη: Έτοιμο στο πι και φι

Συστατικά

Advertisement

γραμμάρια (γρ.)
TIP
Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.

3 κ.σ. ελαιόλαδο
12 φέτες ψωμί για τοστ
200 γρ. μπέικον, σε κομμάτι
3 αυγά, μεσαία
500 γρ. γάλα πλήρες
1 κ.γ. μπούκοβο
1 πρέζα τριμμένο μοσχοκάρυδο
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
αλάτι
πιπέρι
400 γρ. mix τυριών
1 κ.σ. θυμάρι
Για το σερβίρισμα
θυμάρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
TIP
Καθώς μαγειρεύεις, τσέκαρε τα βήματα που ολοκληρώνεις και ακολούθησε τη συνταγή χωρίς να χαθείς.

Ας μαγειρέψουμε…
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC στον αέρα.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε 1 κ.γ. ελαιόλαδο.
Βάζουμε 2 φέτες από το ψωμί και σοτάρουμε για 2 λεπτά και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα.
Αφαιρούμε το ψωμί από το τηγάνι και αφήνουμε στη άκρη.
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για τις υπόλοιπες φέτες ψωμιού.
Τοποθετούμε ξανά το τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
Κόβουμε το μπέικον σε κυβάκια και το ρίχνουμε στο τηγάνι.
Σοτάρουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και αφήνουμε στην άκρη.
Ρίχνουμε σε ένα μπολ τα αυγά, το γάλα, το μπούκοβο, το μοσχοκάρυδο, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το πιπέρι, και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός.
Απλώνουμε τις μισές φέτες από το ψωμί σε ένα ταψί διαστάσεων 25×32 εκ. ώστε να καλύψουν όλη τη βάση.
Απλώνουμε το μισό mix τυριών, 1 κ.γ. θυμάρι και το μισό μπέικον, και καλύπτουμε με τις υπόλοιπες φέτες ψωμιού.
Απλώνουμε το υπόλοιπο τυρί, το θυμάρι και το μπέικον, και περιχύνουμε με το μείγμα των αυγών.
Πιέζουμε ελαφρά το μείγμα με τα χέρια μας ώστε να καλυφθούν όλα τα υλικά με το μείγμα των αυγών. Ιδανικά, αφήνουμε στην άκρη 30 λεπτά.
Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 30 λεπτά.
Σερβίρουμε με θυμάρι.


Advertisement

Καλλιόπη Χαραλαμποπούλου

Η Καλλιόπη Χαραλαμποπουλου είναι δημοσιογράφος, απόφοιτη του τμήματος Μ.Μ.Ε του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται από το 2004 σε νευραλγικες θέσεις που αφορούν στην επικοινωνία και τη Δημοσιογραφια. Εξειδικευεται σε πολιτικά και κοινωνικοοικονομικα θέματα καθώς και στην επικαιρότητα. Από το 2023 είναι η αρχισυντακτρια του europost.gr και γράφει καθημερινά για θέματα που αφορούν στην επικαιρότητα και συντονίζει μια ομάδα έμπειρων δημοσιογραφων
Advertisement

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Advertisement

Back to top button