ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η τυρόπιτα της τεμπέλας: εύκολο και γρήγορο κολατσιό για το σχολείο, με λίγα υλικά!

Advertisement

Για να μην σπαζοκεφαλιάζεις τι θα φάνε τα παιδιά στο διάλειμμα, συνταγή για την πιο εύκολη τυρόπιτα της τεμπέλας

Η τυρόπιτα της τεμπέλας! Ποιος δεν ονειρεύεται πεντανόστιμη, σπιτική τυρόπιτα αλλά δεν έχει ούτε άπειρο χρόνο ούτε τυροκομείο στην κουζίνα για όλα τα υλικά. Ε, με αυτή τη συνταγή δεν θα πιστεύεις στο αποτέλεσμα.

Για την τυρόπιτα της τεμπέλας θα χρειαστείς μόνο:

150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
200 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
αυγά
500 γρ. φέτα
30 γρ. φρυγανιά τριμμένη
50 γρ. σουσάμι
βούτυρο, για το άλειμμα
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του με το βούτυρο για 2-3 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και χτυπάμε για λίγο ακόμα.
Κατόπιν, προσθέτουμε το γιαούρτι κι ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ.
Τέλος, προσθέτουμε τη φέτα όσο χοντροκομμένη ή ψιλοκομμένη θέλουμε και ανακατεύουμε πολύ απαλά με τη μαρίζ.
Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ ή ταψάκι διαμέτρου 27 εκ. και πασπαλίζουμε με μπόλικη τριμμένη φρυγανιά.
Βάζουμε το μείγμα στο πυρέξ ή στο ταψάκι και πασπαλίζουμε με αρκετό σουσάμι και λίγη τριμμένη φρυγανιά.
Ψήνουμε στον φούρνο για 40-45 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Σερβίρουμε την τυρόπιτα κόβοντας σε κομμάτια της αρεσκείας μας είτε ζεστή είτε κρύα.
Η τυρόπιτα της τεμπέλας: Εύκολη και γρήγορη για όλη την οικογένεια!

 

Advertisement

Ελένη Λαμπράκη

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1987. Σπούδασε Επικοινωνία & ΜΜΕ στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, και κατέχει master στις Πολιτισμικές Σπουδές. Εργάζεται στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο από το 2010, ενώ παρουσιάζει μουσικές ραδιοφωνικές εκπομπές και αφιερώματα από το 2013 μέχρι και σήμερα.
Advertisement

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Advertisement

Back to top button