ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Γεύση του ονείρου: Μπισκοτογλυκό ψυγείου της Αργυρώς – Εύκολο και γρήγορο με ελάχιστα υλικά!

Advertisement

Εύκολο μπισκοτογλυκό ψυγείου της Αργυρώς!

Μπισκοτογλυκό ψυγείου της Αργυρώς: Ο συνδυασμός μπισκότου και σοκολάτας δίνει το πιο ονειρεμένο αποτέλεσμα, σαν τα γλυκά της μαμάς που τρώγαμε τα καλοκαιρινά απογεύματα μετά το φαγητό!

Tip: Χρησιμοποίησε πτι-μπερ και σέρβιρέ το σαν τούρτα!

Για το μπισκοτογλυκό ψυγείου της Αργυρώς θα χρειαστείς:

1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου βανίλια
1 ½ φλ. κρύο γάλα
3 κ.σ. φυστικοβούτυρο
250 γρ. κρέμα γάλακτος 35% χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
1 συσκ. μπισκότα πτι μπερ
3-4 μπανάνες ώριμες

Για την επικάλυψη:

Advertisement

60 γρ. κουβερτούρα
2 φλ. άχνη ζάχαρη
2 κ.σ. μαλακό βούτυρο ή μαργαρίνη
Λίγες σταγόνες υγρή βανίλια
2 κ.σ. γάλα
3 κ.σ. πραλίνα

Εκτέλεση:

  • Χτυπάμε πρώτα σε ένα μπολ την κρέμα στιγμής με το κρύο γάλα για 2 λεπτά με μίξερ χειρός.
  • Προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο.
  • Αφήνουμε για 5′ να σταθεί η κρέμα στιγμής και προσθέτουμε τη χτυπημένη κρέμα σε παχύρρευστη μορφή.
  • Απαλά αναδιπλώνουμε το μίγμα.
  • Σε τετράγωνο ταψάκι στρώνουμε μια σειρά πτι μπερ να καλυφθεί όλη η βάση του ταψιού.
  • Απλώνουμε σε στρώση τη μισή κρέμα.
  • Καλύπτουμε με μια στρώση φέτες μπανάνας.
  • Κάνουμε ακόμα μια στρώση με μπισκότα.
  • Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα και τις υπόλοιπες μπανάνες.
  • Τέλος, καλύπτουμε με μια στρώση πτι μπερ και απλώνουμε όλη την επικάλυψη σοκολάτας.
  • Παγώνουμε για 4-5 ώρες ή μια νύχτα.

Για την επικάλυψη σοκολάτας

  • Λιώνουμε τη σοκολάτα στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί και αφήνουμε να κρυώσει.
  • Όσο ακόμα η σοκολάτα είναι ρευστή, προσθέτουμε την άχνη, το βούτυρο, τη βανίλια, το γάλα και την πραλίνα.
  • Τα χτυπάμε με μίξερ ώστε να ομογενοποιηθούν.

Advertisement

Ελένη Λαμπράκη

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1987. Σπούδασε Επικοινωνία & ΜΜΕ στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, και κατέχει master στις Πολιτισμικές Σπουδές. Εργάζεται στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο από το 2010, ενώ παρουσιάζει μουσικές ραδιοφωνικές εκπομπές και αφιερώματα από το 2013 μέχρι και σήμερα.
Advertisement

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Advertisement

Back to top button