Οι Ευρωπαίοι μετεωρολόγοι σάστισαν: Ο φετινός χειμώνας στην Ευρώπη προβλέπεται να είναι πιο ψυχρός από τον περσινό, λόγω της επίδρασης του φαινομένου La Niña.
Οι Ευρωπαίοι μετεωρολόγοι σάστισαν: «Καύσωνας» τον Οκτώβρη στην Αθήνα
Σύμφωνα με μελέτη που παρουσιάζει το Bloomberg, χώρες όπως η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι Σκανδιναβικές χώρες θα βιώσουν τις χαμηλότερες θερμοκρασίες τον Οκτώβριο, ενώ περιοχές της νοτιοανατολικής Ευρώπης και της νότιας Ισπανίας αναμένεται να παραμείνουν θερμές.
Οι Ευρωπαίοι μετεωρολόγοι σάστισαν: «Καύσωνας» τον Οκτώβρη στην Αθήνα
Εξαίρεση η Αθήνα με Θερμοκρασίες Καύσωνα
Αντίθετα, η Αθήνα αναμένεται να δει θερμοκρασίες καύσωνα, με τις προβλέψεις να δείχνουν θερμοκρασίες έως και 32°C στις αρχές Οκτωβρίου, σύμφωνα με τη Weather Services International. Παρά τα κύματα καύσωνα και τις πυρκαγιές που έπληξαν την πόλη το καλοκαίρι, η Αθήνα φαίνεται να διατηρεί θερμό καιρό για το προσεχές διάστημα.
Οι Ευρωπαίοι μετεωρολόγοι σάστισαν: «Καύσωνας» τον Οκτώβρη στην Αθήνα
Επιπτώσεις του La Niña στην Ευρώπη
Τα τελευταία χρόνια, η Ευρώπη έχει επωφεληθεί από ήπιους χειμώνες, γεγονός που βοήθησε στην αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης. Ωστόσο, η επίδραση του φαινομένου La Niña, που προκαλεί ψύχρανση των υδάτων του Ειρηνικού, αναμένεται να φέρει πιο κρύο καιρό αυτόν τον χειμώνα, ασκώντας πιέσεις στα ενεργειακά δίκτυα της ηπείρου. Το φαινόμενο αυτό συνδέεται με χαμηλότερες θερμοκρασίες και αυξημένες βροχοπτώσεις, ενισχύοντας τις πιθανότητες για περισσότερες χιονοπτώσεις σε περιοχές όπως οι αυστριακές Άλπεις.
Οι Ευρωπαίοι μετεωρολόγοι σάστισαν: «Καύσωνας» τον Οκτώβρη στην Αθήνα
Προβλέψεις για την Ένταση του Φαινομένου
Ο μετεωρολόγος Andrew Pedrini, από την εταιρεία προβλέψεων Atmospheric G2, σημειώνει ότι το φαινόμενο La Niña αναμένεται να είναι ασθενές έως μέτριο, αλλά μπορεί να επιφέρει σημαντική ψύχρανση στη Δυτική Ευρώπη, ιδιαίτερα τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο. Αυτό αναμένεται να οδηγήσει σε αυξημένες χιονοπτώσεις και δροσερότερες θερμοκρασίες σε πολλές περιοχές της Ευρώπης.
Ενέργεια και Καιρικές Συνθήκες
Η επίδραση του φαινομένου θα μειώσει επίσης τις ταχύτητες των ανέμων στην Ευρώπη, επηρεάζοντας την παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές. Αυτή η μείωση μπορεί να προκαλέσει επιπλέον πίεση στα ενεργειακά συστήματα της περιοχής, ειδικά καθώς οι θερμοκρασίες πέφτουν και η ζήτηση για θέρμανση αυξάνεται.
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα