ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πεντανόστιμη κοτόσουπα με μυστικό υλικό: Ιδανική και για κρυολογήματα

Advertisement

Κοτόσουπα: Οι σούπες είναι σίγουρα οι αδυναμίες μας, πόσο μάλλον όταν η θερμοκρασία πέφτει. Είτε βελούδινες, είτε με φιδέ και μπόλικο λεμόνι, οι σούπες είναι το ιδανικό φαγητό του χειμώνα, όχι μόνο επειδή είναι ζεστές αλλά και επειδή είναι ιδιαίτερα θρεπτικές.

Πεντανόστιμη κοτόσουπα με μυστικό υλικό: Ιδανική και για κρυολογήματα

Η σημερινή συνταγή είναι εύκολη και ιδιαίτερα γευστική αφού έχει όλα εκείνα τα υλικά μέσα που έχουν την ικανότητα να νοστιμίσουν ένα πιάτο.

Φυσικά δεν πρόκειται για ακόμη μια κοινή σούπα αλλά μια μοναδική συνταγή με ένα υλικό «έκπληξη» που θα δώσει ένταση σε κάθε κουταλιά. Πρόκειται για το τζίντζερ, το οποίο όχι μόνο θα κάνει ελάχιστα πιο spicy τη σούπα σας, θα την μετατρέψει στο πιο δραστικό «φάρμακο» για το κρυολόγημα.

Advertisement

Πεντανόστιμη κοτόσουπα με μυστικό υλικό: Ιδανική και για κρυολογήματα

Δείτε τη συνταγή για τη σούπα παρακάτω

Υλικά

1 κιλό κοτόπουλου χωρίς κόκαλα χωρίς δέρμα
6 μεγάλες σκελίδες σκόρδο κομμένες σταυρωτά σε πολύ λεπτές ροδέλες
ένα μικρό κομματάκι φρέσκο τζίντζερ ξεφλουδισμένο και κομμένο σταυρωτά σε λεπτές ροδέλες, περίπου όσο το σκόρδο
10 φλιτζάνια νερό
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κιλό μικρές γλυκοπατάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε φέτες σταυρωτά σε ροδέλες
Μια κούπα κοφτό μακαρονάκι
3 κουταλιές φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
ξύσμα από 1 μεγάλο λεμόνι
ενα τεμάχιο ζωμό λαχανικών
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
ρίγανη

Οδηγίες

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά βράζουμε τα μπούτια κοτόπουλου, το σκόρδο, το τζίντζερ και το νερό. Προσθέστε αλάτι και μειώστε τη θερμότητα σε μέτρια προς χαμηλή. Σιγοβράζουμε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι το κοτόπουλο να είναι σφιχτό και μαγειρεμένο, περίπου 10-12 λεπτά. Αφαιρέστε το κοτόπουλο σε ένα ξύλο κοπής και αφήστε το να κρυώσει λίγα λεπτά.

Advertisement

Προσθέστε γλυκοπατάτες και ζυμαρικά στην κατσαρόλα και ανακατέψτε περιστασιακά μέχρι οι γλυκοπατάτες να μαλακώσουν και τα ζυμαρικά να είναι al dente, περίπου 10 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, τεμαχίστε το κοτόπουλο χρησιμοποιώντας δύο πιρούνια. Μόλις ψηθούν οι γλυκοπατάτες και τα ζυμαρικά, προσθέστε το τεμαχισμένο κοτόπουλο στην κατσαρόλα.

Ανακατέψτε το χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού και τον ζωμό. Δοκιμάστε τη σούπα, εάν χρειάζεται περισσότερο αλάτι προσθέστε. Για το σερβίρισμα, ψιλοκόψτε μαϊντανό, βάλτε φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και βάλτε λίγο τυρί κρέμα.


Καλλιόπη Χαραλαμποπούλου

Η Καλλιόπη Χαραλαμποπουλου είναι δημοσιογράφος, απόφοιτη του τμήματος Μ.Μ.Ε του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται από το 2004 σε νευραλγικες θέσεις που αφορούν στην επικοινωνία και τη Δημοσιογραφια. Εξειδικευεται σε πολιτικά και κοινωνικοοικονομικα θέματα καθώς και στην επικαιρότητα. Από το 2023 είναι η αρχισυντακτρια του europost.gr και γράφει καθημερινά για θέματα που αφορούν στην επικαιρότητα και συντονίζει μια ομάδα έμπειρων δημοσιογραφων
Advertisement

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Advertisement

Back to top button