Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα μπολ μους σοκολάτας; Η μους σοκολάτας είναι το γλυκό εκείνο που αγαπούν μικροί και μεγάλοι. Η παρακάτω συνταγή είναι εύκολη και γρήγορη.
Γλυκό ψυγείου σκέτη “αμαρτία” με 4 μόνο υλικά
Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα μπολ μους σοκολάτας;
165 γρ. μαύρη σοκολάτα (70% κακάο), χοντροκομμένη
8 ασπράδια αυγών, βιολογικά ή ελευθέρας βοσκής
¼ κουταλάκι του γλυκού χυμός λεμονιού
20 γρ. άχνη ζάχαρη
Γλυκό ψυγείου σκέτη “αμαρτία” με 4 μόνο υλικά
Εκτέλεση
Λιώνετε την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε ένα σκεύος πάνω σε μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει.
Για να αποφύγετε την υπερθέρμανση, βεβαιωθείτε ότι ο πυθμένας του μπολ δεν έρχεται σε άμεση επαφή με το νερό που σιγοβράζει.
Στο μίξερ, χτυπήστε τα ασπράδια με το χυμό λεμονιού σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να σχηματίσουν μαλακές κορυφές.
Γλυκό ψυγείου σκέτη “αμαρτία” με 4 μόνο υλικά
Στη συνέχεια, ανεβάστε ταχύτητα και προσθέστε σταδιακά τη ζάχαρη με το σύρμα.
Συνεχίστε να χτυπάτε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Πάρτε το ένα τρίτο από τα ασπράδια αυγών και χτυπήστε το με τη ζεστή λιωμένη σοκολάτα.
Στη συνέχεια, προσθέστε και τα υπόλοιπα ασπράδια χρησιμοποιώντας μια μεγάλη σπάτουλα.
Αδειάστε τη μους σε ατομικά μπολ ή ποτήρια και αφήστε τη να σταθεροποιηθεί στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες πριν τη σερβίρετε.
Ο ιδανικός χρόνος πήξης είναι μεταξύ 6 και 12 ωρών. Πέραν των 12 ωρών, η μους θα είναι πολύ πιο βαριά, καθώς το βούτυρο κακάο μέσα στη σοκολάτα θα σταθεροποιηθεί και θα σφίξει τη μους.
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα