TOP ΝΕΑΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βόμβα από την ΕΛ.ΑΣ: Τουλάχιστον 10 εμπλεκόμενοι αστυνομικοί στο κύκλωμα προστασίας σε οίκους ανοχής και παράνομες χαρτοπαικτικές λέσχες – 2500 με 3000 ευρώ η “ταρίφα” – Ποιος είναι ο περιβόητος αρχηγός με το ψευδώνυμο “Κρητικός” ή “Λευτέρης”;

Advertisement

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι αποκαλύψεις για το κύκλωμα προστασίας μέλος του οποίου ήταν η συλληφθείσα αστυνομικός. Η βραβευμένη αξιωματικός φέρεται να είχε τουλάχιστον πέντε «μυστικές» συναντήσεις με τον αρχηγό μιας εγκληματικής οργάνωσης που αποκόμιζε τεράστια κέρδη μέσω εικονικών εταιρειών και παρείχε «προστασία» σε οίκους ανοχής και χαρτοπαικτικές λέσχες. Οι συναντήσεις πραγματοποιούνταν στο σπίτι του αρχηγού στον Πειραιά, με τον οποίο η αξιωματικός είχε στενή συνεργασία, παρέχοντας πληροφορίες για ελέγχους και υπηρεσιακά θέματα.

ΕΛ.ΑΣ: Τουλάχιστον 10 εμπλεκόμενοι αστυνομικοί στο κύκλωμα προστασίας των οίκων ανοχής

Η αστυνομικός βρισκόταν υπό παρακολούθηση από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, η οποία κατέγραψε, μεταξύ άλλων, τη στιγμή που αποχωρούσε από το σπίτι κρατώντας μια χάρτινη σακούλα, πιθανολογώντας ότι περιείχε χρήματα. Ο ρόλος της κρίθηκε κεντρικός στη λειτουργία της οργάνωσης.

Εκτός από την ίδια, εμπλέκονται δέκα ακόμη αστυνομικοί, αξιωματικοί και ειδικοί φρουροί, καθώς και δύο πυροσβέστες. Αρχηγός της οργάνωσης εμφανίζεται ένας 58χρονος με τα ψευδώνυμα «Κρητικός» ή «Λευτέρης», ο οποίος, μαζί με τον 37χρονο υπαρχηγό και την εν λόγω αξιωματικό, διαχειρίζονταν τις δραστηριότητες του κυκλώματος.

Οι κύριες δραστηριότητές τους περιλάμβαναν οικονομικές απάτες μέσω εικονικών εταιρειών και παροχή «προστασίας». Τα κέρδη από τις απάτες εκτιμώνται στα 60-70 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η ζημιά από τη μη απόδοση ΦΠΑ ανέρχεται σε περίπου 20 εκατομμύρια ευρώ. Η «προστασία» που προσέφεραν στα καταστήματα λειτουργούσε με ταρίφες που κυμαίνονταν από 800 έως 2.500 ευρώ για οίκους ανοχής και από 1.000 έως 3.000 ευρώ για λέσχες, καταβάλλοντας πληρωμές δύο φορές τον μήνα.

ΕΛ.ΑΣ: Τουλάχιστον 10 εμπλεκόμενοι αστυνομικοί στο κύκλωμα προστασίας των οίκων ανοχής

Advertisement

Το «στρατηγείο» της οργάνωσης, το οποίο βρισκόταν σε γραφεία στη Λεωφόρο Συγγρού, θύμιζε περισσότερο φρούριο, καθώς οι κατηγορούμενοι είχαν λάβει αυστηρά μέτρα ασφαλείας για να προστατεύσουν τη δράση τους.

Πιο συγκεκριμένα:

– Στατική φύλαξη της εισόδου με τουλάχιστον έναν σκοπό κατά τις ημέρες και ώρες λειτουργίας

– Ελεγχόμενη είσοδος επισκεπτών, καθώς ο εκάστοτε σκοπός επικοινωνούσε μέσω ασύρματης ενδοεπικοινωνίας με τα γραφεία αναφέροντας την άφιξη του επισκέπτη και αναμένοντας σχετική έγκριση για την είσοδο του,

– Επιτήρηση μέσω συστήματος καμερών, στις οθόνες του οποίου υπήρχε πάντα άτομο για την παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο του περιβάλλοντα χώρου,

Advertisement

– Εγκατάσταση συστήματος απασφάλισης θυρών μέσω δακτυλικού αποτυπώματος των εγκεκριμένων ατόμων,

– Άφιξη των αρχηγικών μελών με συνοδεία δικύκλων και έτερων οχημάτων καθώς και μετέπειτα επιτήρηση των οχημάτων που τα μεταφέρουν καθ’ όλη την διάρκεια της παραμονής τους στο «στρατηγείο».

– Επικοινωνία μέσω διαδικτυακών εφαρμογών (signal, viber, whatsapp, threema), προκειμένου να είναι αδύνατη η καταγραφή τους σε περίπτωση νόμιμης «επισύνδεσης».


Advertisement

Advertisement


Ελένη Λαμπράκη

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1987. Σπούδασε Επικοινωνία & ΜΜΕ στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, και κατέχει master στις Πολιτισμικές Σπουδές. Εργάζεται στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο από το 2010, ενώ παρουσιάζει μουσικές ραδιοφωνικές εκπομπές και αφιερώματα από το 2013 μέχρι και σήμερα.
Advertisement

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Back to top button