Σίγουρα θυμάστε εκείνο το κλασικό, γευστικό γλυκό που μας ανακούφιζε τα καλοκαιρινά απογεύματα όταν ήμασταν παιδιά! Με τραγανή βάση από πτι μπερ, μια κρεμώδη γέμιση και από πάνω ζελέ, συχνά με κομμάτια φρούτων που «κολυμπούσαν» μέσα του.
Συνταγή για ερωτευμένους: Φραουλογλυκό με γιαούρτι
Σήμερα, σας προτείνουμε μια ακόμη πιο απολαυστική εκδοχή, με δροσερή γιαουρτόκρεμα και υπέροχο άρωμα φράουλας!
Συνταγή
Χρόνος Προετοιμασίας: 1 ώρα
Χρόνος Αναμονής στο ψυγείο: 3 ώρες
Advertisement
Υλικά για 12 μερίδες:
- 1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
- 400 γρ. ώριμες φράουλες, αλλά σφιχτές, καθαρισμένες, πλυμένες και ολόκληρες
Για την κρέμα:
- 2 φλιτζάνια χυμό φράουλας (από ψυγείο σούπερ μάρκετ)
- 1 κουτί φρουί ζελέ γεύσης φράουλας
- 1 συσκευασία φυτική κρέμα γάλακτος (παγωμένη)
- 2 κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
Για το ζελέ:
- 2 συσκευασίες φρουί ζελέ φράουλας
Συνταγή για ερωτευμένους: Φραουλογλυκό με γιαούρτι
Εκτέλεση:
Advertisement
- Για την κρέμα: Σε κατσαρολάκι, ζεσταίνω το χυμό φράουλας. Ετοιμάζω το ζελέ φράουλας ακολουθώντας τις οδηγίες, χρησιμοποιώντας το ζεστό χυμό φράουλας αντί για νερό (αφήνω ό,τι χυμό περισσέψει). Αφήνω το ζελέ να κρυώσει.
- Χτυπάω με μίξερ τη φυτική κρέμα μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτω το γιαούρτι και το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζω το χτύπημα. Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω το κρυωμένο ζελέ φράουλας. Χτυπάω για άλλο 1 λεπτό.
- Για τη βάση: Βάζω το υπόλοιπο χυμό φράουλας σε μπολ και βυθίζω τα μπισκότα πτι-μπερ για 1 δευτερόλεπτο. Τα τοποθετώ σε πυρίμαχο ταψί καλύπτοντας όλο τον πυθμένα. Από πάνω, απλώνω την κρέμα και βυθίζω τις φράουλες μέσα στην κρέμα. Σκεπάζω με μεμβράνη και βάζω το ταψί στο ψυγείο για 1 – 1½ ώρα.
- Για το ζελέ: Ετοιμάζω το ζελέ φράουλας σύμφωνα με τις οδηγίες και αφήνω να κρυώσει και να σφίξει, αλλά να παραμείνει παχύρρευστο.
- Βγάζω το γλυκό από το ψυγείο, αφαιρώ τη μεμβράνη και ρίχνω το ζελέ στην επιφάνεια. Σκεπάζω ξανά και βάζω στο ψυγείο για 1½ ώρα μέχρι να σφίξει τελείως. Σερβίρω κρύο και κομμένο σε κομμάτια.
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα